Terug

  • Gegarandeerd de laagste prijs!
  • Geen verzendkosten
  • Voor 23:59 besteld? Morgen bezorgd!

Waarom is squatten zo goed?

  • 02 / 01 / 2020 0
Waarom is squatten zo goed?

De squat, iedereen kent het inmiddels wel. En op Instagram vliegen de foto's van fitgirls die squatten je om de oren. Maar waarom is het zo'n goede oefening?

De squat, iedereen kent het inmiddels wel. En op Instagram vliegen de foto's van fitgirls die squatten je om de oren. Maar waarom is het zo'n goede oefening?

 

1. Goed voor je hele lichaam

Veel mensen denken dat de squat DE oefening is om mooie ronde billen te krijgen, en daar helpt de squat zeker aan mee. Maar de squat traint veel meer spieren in je hele lichaam. Daarnaast is deze oefening zo intens dat er bepaalde hormonen vrijkomen die de spiergroei bevorderen. Het is dus goed voor zowel je onder- als bovenlichaam!

2. Vetverbranding

Door veel te squatten bouw je meer spiermassa op. En hoe meer spiermassa, hoe meer vet je zult verbranden. Doordat je bil en beenspieren de grootste spiergroepen zijn in je lichaam geeft het een extra boost voor je vetverbranding.

3. Stimuleert je stofwisseling

De squat verbetert je bloedsomloop en zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller je lichaam verlaten. Heel goed voor je gezondheid dus!

4. Verbetert je houding

Doordat je met squatten spieren kweekt verbetert dit ook direct je houding. De spieren zullen je namelijk helpen met goed zitten, staan het hebben/houden van een rechte rug. Daarnaast versterkt het ook je spieren in je onderrug waardoor rugklachten vermindert kunnen worden.

5. Goed voor je hormoonbalans

Door te squatten stimuleer je de aanmaak van bepaalde hormonen. Een belangrijk hormoon hiervan is DHEA. Dit is een hormoon dat o.a. zorgt voor een goed humeur, vetverbranding, spieropbouw en hoger libido.
Elke dag even squatten dus!

6. Vermindert cellulites

Het is echt waar dat je cellulites kan verminderen! En dat kan heel 'makkelijk' door te squatten. Hiermee versterk je namelijk je spiervezels waardoor de onderhuidse lagen zachtjes naar boven gedrukt worden. Resultaat? Een zachte en stevige huid!

Sneller resultaat boeken?

Maak de squats zwaarder door gebruik te maken van hipbands of loopbands! Dit geeft een verhoogde activiteit van de bilspier waardoor je spieren sneller sterker zullen worden! Dus, waar wacht je nog op?:D Aan de slag!

Ook interessant:

- Motivatie nodig om te sporten?

- 5 unieke bilspieroefeningen

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »