Crossfit elastiek

Crossfit elastiek

Crossfit is een trainingsmethode die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert. Gedurende de training maak je veel functionele bewegingen, vaak in een hoog tempo. 

Crossfit mobiliteit

Voor Crossfit is mobiliteit erg belangrijk. Je maakt bijvoorbeeld erg veel gebruik van je schouders (overhead squats, push press, snatch etc) waardoor je goed ontwikkelde schouders moet hebben. Tegenwoordig ligt een schouderblessure al snel op de loer doordat we vaak een verkeerder houding aannemen, maar ook door veel zittende beroepen waardoor de spieren in de schouders 'slapper' blijven. 

Dus, ben je een crossfitter? Zorg voor een goede mobiliteit! Dit kun je bereiken door gebruik te maken van powerbands. Hiermee kun je verschillende oefeningen doen om je schouders sterker te maken. Maar denk ook aan het verbeteren van je squat, ook hier zijn de powerbands uitermate geschikt voor (enkelmobiliteit). 

Pull Up ondersteuning met powerband

Zoals vast bekend is een pull up een oefening waarbij je je hele lichaam omhoog tilt tot je kin boven de stang/het rek uitkomt. Wellicht is het je ook bekend dat het een zware oefening is. Het is dan ook voor velen nog een lat te hoog. Wat je dan kan doen is gebruik maken van een elastiek (powerband) om de pull up te trainen. 
Begin met een elastiek met een redelijk zware weerstand, zo kan je na een tijd over naar een lichtere variant waarna je uiteindelijk geen elastiek meer nodig hebt. (De bedoeling is dat je de powerband vastmaakt aan het rek en met een voet in het elastiek gaat staan. Deze geeft je dan een extra setje om omhoog te komen). 

Voordelige Powerbands + Gratis Verzending