Informatie over fitness elastiek en de productie ervan

Benieuwd naar hoe ons fitness elastiek gemaakt wordt? Of vraag je je af hoe het gebruikt kan worden?Je leest het hier! Staat het antwoord op de vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Misschien heb je al wat oefeningen op internet gevonden die uitgevoerd kunnen worden met fitness elastiek. Op youtube zijn honderden filmpjes te vinden die verschillende uitvoeringen met resistance bands demonstreren. Bij de resistance bands set compleet en de resistance bands set XL wordt ook een handleiding geleverd. In deze handleiding vind je informatie over de onderdelen van de set en worden enkele oefeningen beschreven. Meer voorbeelden vind je in het ThuisfitnessXL.nl E-book. Dit E-book ontvang je gratis wanneer je een resistance bands set bestelt.

 

Oefeningen uitgevoerd door Stacey van Staceyswereld.nl

Staceyswereld is een blog over beauty, fitness en fashion. Hier schrijft Stacey dagelijks artikelen over dingen die haar interesseren. Onderwerpen die haar interesseren zijn: fashion, beauty en fitness.

Stacey heeft haar lezers kennis laten maken met de resistance bands set van ThuisfitnessXL.nl door hier een verslag over te schrijven. Ze heeft de set een aantal weken gebruikt om vervolgens haar ervaringen te delen. Zij vertelt in haar blogs onder andere over de oefeningen die zij heeft uitgevoerd met de resistance bands set.

Stacey was erg tevreden over de resultaten van het trainen met fitness elastiek. Haar verslagen kun je via deze link lezen.

 

Materiaal

Je hebt misschien al gelezen dat de kwaliteit van het fitness elastiek erg belangrijk is voor de effectiviteit van de training. Doordat wij gebruikmaken van een hoge kwaliteit elastiek, kunnen wij een maximale weerstandsafname van 1% garanderen. De elastieken blijven dus altijd even sterk. 


Onze resistance bands worden gemaakt van natuurlijk latex. Natuurlijk Latex-rubber is een natuurproduct, het sap wordt gewonnen uit de rubberboom (Hevea Brasilienses) in het verre oosten. Het tappen van latex-rubber geschiedt door met een mes inkepingen te maken in de boomschors van de rubberboom (onder een hoek van 30o). Aan het einde van de inkeping brengt men een gootje aan met daaronder een opvangbakje, meestal van aluminium, zodoende wordt de latex-rubber druppelsgewijs opgevangen en kan daarna door de tappers in emmers verzameld worden om later tot het latex-rubber product verwerkt te worden, waarvan onze resistance bands worden gemaakt.

Natuurlijk latex-rubber

Bij het verwarmen van natuurlijk latex-rubber met zwavel (vukanisatie) ontstaat een stof die veel betere eigenschappen bevat. Hoe hoger het zwavelpercentage, hoe harder het rubber wordt. Latex is een suspensie van vele honderden natuurlijke polymeerdeeltjes. Het vloeibare natuurlatex-rubber is zeer elastisch met hoge kwaliteit. Om de mooie latex stoffen (sheets) te verkrijgen ondergaat de latex 'n chemisch proces en worden er pigmenten aan toegevoegd om de gewenste kleuren van onze resistance bands te verkrijgen.

Het deuranker

In onze resistance bands set compleet en XL vind je een deuranker. Dit onderdeel van de set is onmisbaar voor het uitvoeren van een groot aantal oefeningen. Oefeningen voor de triceps, biceps, bovenbenen, onderbenen, etc. worden vaak uitgevoerd in combinatie met het deuranker. Het is dus een onmisbaar deel van de set, maar je moet natuurlijk wel weten hoe je het anker gebruikt in combinatie met de fitness elastieken.

Aan de lus van het anker maak je de fitness elastieken vast die u wilt gaan gebruiken. Wanneer het de eerste keer is dat je de oefening uitvoert met behulp van het deuranker, gebruik dan eerst een licht fitness elastiek (bijvoorbeeld de gele). Deze klik je met behulp van de clip vast aan het deuranker.

Aan de andere kant van het deuranker zit een vergroting. Deze vergroting zorg ervoor dat het deuranker blijft steken achter de deur. Je plaatst de vergroting achter de deur en trekt de deur vervolgens dicht. Het deuranker blijft nu steken, je kunt beginnen met het trainen met fitness elastiek.

De enkelhouders

De enkelhouders worden vooral gebruikt voor oefeningen voor de benen. De enkelhouders kunnen gebruikt worden in combinatie met het deuranker, maar er zijn ook oefeningen waarvoor alleen 2 enkelhouders en een elastiek worden gebruikt. Door de benen dan te spreiden, kun je de bovenbeenspieren aan de binnenkant trainen.

De enkelhouders kun je vastmaken aan je enkels door middel van het klittenband. Wanneer je aan één of beide enkels de enkelhouders hebt vastgemaakt, kun je het fitness elastiek vastmaken aan de enkelhouders. Aan de enkelhouders zitten lipjes, aan deze lipjes kan je het fitness elastiek met de clip vastklikken.

Wanneer je de enkelhouders in combinatie met het deuranker gebruikt, klik je de ene kant van het fitness elastiek vast aan het deuranker en de andere kant aan de enkel houder. Wanneer je geen deuranker gebruikt, klik je de ene kant van het elastiek vast aan de enkel houder, vervolgens haal je het fitness elastiek door de andere enkel houder heen, om de andere kant van het fitness elastiek vervolgens ook vast te klikken aan de enkel houder, waar de andere kant van het fitness elastiek ook aan bevestigd is.

Vrije gewichten vs fitness elastiek

Zowel fitness elastiek en losse gewichten worden veel gebruikt in een fitnessprogramma. Ze bieden beiden veel variatie en flexibiliteit. Er zijn veel verschillende spiergroepen mee te trainen en de weerstand kun je zelf bepalen. Bij fitness elastiek kan er van weerstand verwisseld worden door een stugger elastiek te nemen of meerdere elastieken tegelijk te gebruiken. Bij losse gewichten kan er gewoon een zwaarder gewicht worden gebruikt. Maar wat is het verschil tussen deze twee fitnessmaterialen?

Fitness elastiek

Fitness elastieken zijn elastische banden die verkrijgbaar zijn in veel verschillende kleuren. Elke kleur staat voor een andere weerstandsniveau. Deze banden kunnen gebruikt worden met behulp van speciale accessoires zoals deurankers, enkelhouders en handgrepen.
Het grootste voordeel van het fitness elastiek is de draagbaarheid. Losse gewichten zijn natuurlijk erg zwaar en daardoor moeilijk om mee te nemen, hier heeft u bij fitness elastiek geen last van, de resistance bands kunnen letterlijk worden opgevouwen en meegenomen op vakantie, naar het werk, naar school, etc.

Vrije gewichten

Vrije gewichten zijn elke vorm van gewicht dat niet gekoppeld is aan een machine. Dumbbells, barbells, verzwaarde ballen en zelfs zandzakken zijn allemaal voorbeelden van vrije gewichten.
Een nadeel van vrije gewichten is, zoals eerder genoemd, dat ze erg zwaar zijn. Daarnaast is er veel ruimte nodig om uw vrije gewichten op te slaan. Fitness elastiek heeft erg weinig ruimte nodig, onze resistance bands set kunt u zelfs gemakkelijk meenemen in uw koffer!