Fitness Elastiek

23 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

23 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Fitness elastieken zijn de meest effectieve en onderschatte materialen in de wereld van de fitness. Een goede set kan je helpen spiermassa te kweken of lichaamsvet te verbranden. Door middel van veel herhaling en een lage weerstand in de oefeningen, kan je vet verbranden. Je kan met het elastiek dus spiermassa kweken door een hoge weerstand te gebruiken.

Resistance bands van ThuisfitnessXL.nl

De resistance bands sets van ThuisfitnessXL.nl worden geleverd met handgrepen, enkelhouders en een deuranker. Hierdoor is het aantal oefeningen dat met tubes uitgevoerd kan worden nog groter. De kwaliteit van de bands zijn erg belangrijk. Door de goede kwaliteit van onze tubes, kunnen wij een maximale weerstandsafname van 1% garanderen. Onze elastieken blijven dus sterk. Naast de standaard set heeft u ook de mogelijkheid om specifieke sets te kiezen die passen bij je trainingsdoeleinden. Zo is er een set gericht voor de beenspieren en een XL set, met veel variërende weerstanden. Wil je niet een set maar enkel een tube? Wij hebben ook losse fitness elastieken. Deze bands zijn in diverse weerstanden te verkrijgen. Het maakt dus niet uit of je een beginner of expert bent: iedereen kan gebruiken maken van onze tubes.

De verschillende benamingen van fitness elastiek

Fitness elastiek wordt vanuit de diverse specialisaties ook anders benoemd. Waar men vanuit aerobics het woord fitness elastiek gebruikt, wordt het elders sportband, sportelastiek, trainingselastiek, weerstandselastieken, trainingsbanden of weerstandsbanden genoemd. De diverse benamingen kunnen verwarring veroorzaken; toch bent u bij het juiste adres wanneer u bekend bent met een van deze termen. We hebben het namelijk over hetzelfde onderwerp, waarin veel zaken mogelijk zijn. Mocht u toch twijfels hebben dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u namelijk graag met het maken va de juiste keuze en kunnen u altijd voorzien van uitgebreid advies.

Ook jij kan gebruik maken van onze sterke tubes

De tubes zijn geschikt voor elke sporter. Het maakt dus niet of je: onervaren, ervaren, jong of oud bent. De tube is voor iedereen te gebruiken die wil werken aan persoonlijke sportdoelen. Wil je bijvoorbeeld afvallen, spiermassa opbouwen of revalideren? Het fitness elastiek maakt dit allemaal mogelijk. Door frequent te trainen zal je na verloop van tijd resultaat boeken. Dit komt doordat je verschillende spiergroepen traint op het moment van trainen.

Andere elastieken, die ook bijdragen aan een fit lichaam: powerbands en dynabands

Naast de standaard tubes, bestaat ons assortiment ook uit twee andere weerstandselastieken, namelijk powerbands en dynabands. Onze powerbands worden gemakkelijk toegevoegd aan een workout. De weerstand van deze banden wordt opgebouwd bij het uitrekken. Met slechts één band kun je al beginnen aan een complete workout voor je benen, armen, schouders en buikspieren. Voor het gebruik van deze loopbanden zijn geen extra accessoires nodig. De dynabands worden gebruikt voor lichte oefeningen. De banden zijn gemaakt van hoogkwalitatief latex en bieden zodoende de beste ondersteuning tijdens het uitvoeren van oefeningen. In de praktijk worden dynabands vaak gebruikt voor lichte oefeningen, die voornamelijk gericht zijn op herstel. Hierbij moet je denken aan: yoga, pilates en steps. Door de veelzijdigheid aan lichte oefeningen kun je werken aan je herstel, uithoudingsvermogen en stabiliteit.

Interessante artikelen:

Maak kennis met het fitness elastiek
Fitness elastiek v.s. losse gewichten
Gratis schema! Voor beginner en gevorderde
5 TOP bilspieroefeningen