Vrije gewichten vs fitness elastiek

Zowel fitness elastiek en losse gewichten worden veel gebruikt in een fitnessprogramma. Ze bieden beiden veel variatie en flexibiliteit. Er zijn veel verschillende spiergroepen mee te trainen en de weerstand kun je zelf bepalen. Bij fitness elastiek kan er van weerstand verwisseld worden door een stugger elastiek te nemen of meerdere elastieken tegelijk te gebruiken. Bij losse gewichten kan er gewoon een zwaarder gewicht worden gebruikt. Maar wat is het verschil tussen deze twee fitnessmaterialen?

Fitness elastiek

Fitness elastieken zijn elastische banden die verkrijgbaar zijn in veel verschillende kleuren. Elke kleur staat voor een andere weerstandsniveau. Deze banden kunnen gebruikt worden met behulp van speciale accessoires zoals deurankers, enkelhouders en handgrepen.
Het grootste voordeel van het fitness elastiek is de draagbaarheid. Losse gewichten zijn natuurlijk erg zwaar en daardoor moeilijk om mee te nemen, hier heeft u bij fitness elastiek geen last van, de resistance bands kunnen letterlijk worden opgevouwen en meegenomen op vakantie, naar het werk, naar school, etc.

Vrije gewichten

Vrije gewichten zijn elke vorm van gewicht dat niet gekoppeld is aan een machine. Dumbbells, barbells, verzwaarde ballen en zelfs zandzakken zijn allemaal voorbeelden van vrije gewichten.
Een nadeel van vrije gewichten is, zoals eerder genoemd, dat ze erg zwaar zijn. Daarnaast is er veel ruimte nodig om uw vrije gewichten op te slaan. Fitness elastiek heeft erg weinig ruimte nodig, onze resistance bands set kunt u zelfs gemakkelijk meenemen in uw koffer!