Terug

  • Gegarandeerd de laagste prijs!
  • Geen verzendkosten
  • Voor 23:59 besteld? Morgen bezorgd!

Fitnessbanken (5)

Filters

Heb je thuis een paar halters en wil je het trainen uitbreiden? Maak dan gebruik van onze fitnessbanken en verbeter op elk front je spiermassa. De vrije gewicht oefeningen blijven altijd een van de populairste manieren om kracht en spiermassa te kweken. Een kwalitatieve fitnessbank kan het trainen naar een hoger niveau tillen en het trainen met halters uitbreiden. 

Trainen in je eigen comfortzone op momenten dat het jou uitkomt

De halterbanken zijn het perfecte hulpmiddel voor elk trainingsprogramma. Door dit trainingsmiddel kun je kun je concreet trainen op gebieden waar de belangrijkste focus ligt. De fitnessbanken zijn daardoor flexibel en verstelbaar in verschillende posities. Een goed programma is daarvoor belangrijk om de thuis trainingen zo effectief mogelijk te maken. Zorg er daarom voor dat je op voorhand een concreet doel voor ogen hebt, die realiseerbaar is in je thuisomgeving.

Het monteren van de fitnessbank gebeurt in een handomdraai

Aan de hand van de bijgevoegde handleiding worden onze fitnessbanken in een handomdraai in elkaar gezet. In onze handleiding staat alles stap voor stap beschreven. Na het monteren kun je direct gebruik maken van het apparaat. De bank is vervolgens instelbaar naar elke gewenste stand, waardoor je diverse oefeningen kunt uitvoeren. Een belangrijk onderdeel in het verbeteren van je sportieve prestaties is variatie. Doordat onze fitnessbanken in verschillende posities verstelbaar zijn, blijft die variatie constant aanwezig. Deze multifunctionele fitnessbank zorgt ervoor dat je in meerdere standen, diverse spiergroepen kunt trainen. De oefeningen zijn vaak gericht op het verbeteren van: borstspieren, schouders, triceps en biceps. Let op: onze fitnessbanken hebben een maximaal draagvermogen. Het is belangrijk dat je rekening houdt met deze richtlijnen om je eigen veiligheid te waarborgen. 

De meest voorkomende oefeningen in combinatie met een fitnessbank

Een fitnessbank is voor iedereen te gebruiken. Het maakt niet of je jong, oud, beginnend of ervaren bent. De bank biedt namelijk veel mogelijkheden, waardoor er ook verschillende oefeningen mogelijk zijn. Met onze fitnessbank zijn tal van oefeningen mogelijk. Om een goed beeld te vormen, vind je hieronder een aantal oefeningen die mogelijk zijn met behulp van onze fitnessbank X-1 en X-3.

Verbeter je borstspieren met dumbell press

Dumbell pressing is een populaire oefening voor fitness. De oefening wordt vaak liggend uitgevoerd en lijkt daardoor op bankdrukken (zonder lange stang). Uiteraard kun je de oefening ook in een schuine positie uitvoeren. Hiervoor dien je de rugleuning van de bank te verstellen, wat uiteraard mogelijk is met onze fitnessbanken. Vanuit de schuine positie leg je meer nadruk aan de bovenkant van je borstspieren. Daarnaast kan je ook andere oefeningen uitvoeren, zoals flyes en arm-pullovers. Dit is tevens mogelijk in een liggende of schuine positie.

Triceps en biceps trainen met halters

Ook het trainen van triceps en biceps is een belangrijk onderdeel om resultaten te boeken. In combinatie met een fitnessbank zijn er tal aan mogelijkheden beschikbaar. Eén van de makkelijkste manieren is de arm curl, hiervoor dien je de bank naar de ligstand te verstellen. Twee andere populaire oefeningen, die steeds vaker worden uitgevoerd zijn: Seated Dumbbell Triceps Extension en Lying Triceps Extension. Deze oefeningen worden zittend en liggend uitgevoerd.

Het trainen van schouderspieren

Het trainen van schouderspieren is een belangrijk element voor fitness. In de schouders zitten namelijk minder vet, waardoor het trainen als snel resultaat zal opleveren. Ook hiervoor zijn uiteraard diverse oefeningen mogelijk. Als je rugleuning rechtop zet, kun je vanuit een perfecte positie schouder oefeningen uitvoeren. Veel voorkomende oefeningen die worden uitgevoerd zijn: shoulder press en lateral side raises. Deze oefeningen worden veelal zittend uitgevoerd. De bank is van zodanige kwaliteit, dat de bank de juiste ondersteuning biedt om de oefening op een correcte wijze uit te voeren. Je wilt namelijk voorkomen dat er onnodige blessures ontstaan tijdens het trainen.

 

Interessante artikelen:

Nieuw in fitness scene: Buikspierbank!

De mogelijkheden van onze fitnessbanken

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »