Terug

  • Gegarandeerd de laagste prijs!
  • Geen verzendkosten
  • Voor 23:59 besteld? Morgen bezorgd!

Kinesiotape (4)

Filters

Kinesiotape wordt toegepast bij blessures en lichamelijke klachten. Gedurende een herstel kan de tape worden toegepast. Het materiaal biedt ondersteuning, stimuleert het herstelvermogen en blijft 4 tot 7 dagen ‘plakken’ zonder dat bewegingen van het lichaam worden beperkt. Het materiaal van kinesiotape bestaat uit geweven katoen. Doordat de tape vergelijkbare eigenschappen heeft van de huid, zoals de dikte en elasticiteit, past de tape zich moeiteloos aan op natuurlijke bewegingen van het lichaam.

Waarom het gebruik van kinesiotape?

Zoals hierboven al werd beschreven, wordt kinesiotape ingezet ter bevordering van het herstel van bijvoorbeeld lichamelijke klachten, blessures, blauwe plekken en oedeem. De tape ondersteunt exact wat het lichaam nodig heeft om weer in vorm te komen.

De toepassingsmogelijkheden van kinesiotape

Kinesiotape kun je zelfstandig toebrengen aan het lichaam. Tijdens het aanbrengen wordt de bovenste huidlaag opgetild en zal het onderliggende systeem, waaronder zenuwbanen en spierweefsels, worden gestimuleerd. Vervolgens wordt er contact gemaakt met de spieren en gewrichten van het lichaam en zal de pijn worden gereduceerd. Door de elasticiteit van de rekbare tape wordt voorkomen dat de spieren worden belast of overdekt, waardoor je gewoon door kunt gaan met bewegen.

Reinig je huid voordat je de tape gaat toepassen

De huid moet worden gereinigd met zeep, water of ontsmettingsalcohol. Zorg er vervolgens dat je huid droog is voordat je het aanbrengt. De huid moet droog en vrij zijn van lotions, smeersels etc.

Het aanbrengen van kinesiotape kan op verschillende manieren

De tape kan slechts één keer worden aangebracht, dus raak de kleefzijde van de tape niet aan. Om huidirritatie te voorkomen, moeten de uiteinden van elke strip zonder rek worden aangebracht. Zorg ervoor dat alle uiteinden op de huid worden aangebracht. Na het aanbrengen de tape moet je stevig van het midden naar de uiteinden wrijven om de lijm te activeren. Belangrijk: wrijf niet de vanuit de uiteinden naar het midden, anders kunnen de uiteinden van de huid afpellen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »