Terug

  • Gegarandeerd de laagste prijs!
  • Geen verzendkosten
  • Voor 23:59 besteld? Morgen bezorgd!

Materiaal van ons fitness elastiek

  • 02 / 01 / 2020 0
Materiaal van ons fitness elastiek

Je hebt misschien al gelezen dat de kwaliteit van het fitness elastiek erg belangrijk is voor de effectiviteit van de training. Doordat wij gebruikmaken van een hoge kwaliteit elastiek, kunnen wij een maximale weerstandsafname van 1% garanderen. De elastieken blijven dus altijd even sterk. Onze resistance bands worden gemaakt van natuurlijk latex. Natuurlijk Latex-rubber is een natuurproduct, het sap wordt gewonnen uit de rubberboom (Hevea Brasilienses) in het verre oosten. Het tappen van latex-rubber geschiedt door met een mes inkepingen te maken in de boomschors van de rubberboom (onder een hoek van 30o). Aan het einde van de inkeping brengt men een gootje aan met daaronder een opvangbakje, meestal van aluminium, zodoende wordt de latex-rubber druppelsgewijs opgevangen en kan daarna door de tappers in emmers verzameld worden om later tot het latex-rubber product verwerkt te worden, waarvan onze resistance bands worden gemaakt.

Je hebt misschien al gelezen dat de kwaliteit van het fitness elastiek erg belangrijk is voor de effectiviteit van de training. Doordat wij gebruikmaken van een hoge kwaliteit elastiek, kunnen wij een maximale weerstandsafname van 1% garanderen. De elastieken blijven dus altijd even sterk.  Onze resistance bands worden gemaakt van natuurlijk latex. Natuurlijk Latex-rubber is een natuurproduct, het sap wordt gewonnen uit de rubberboom (Hevea Brasilienses) in het verre oosten. Het tappen van latex-rubber geschiedt door met een mes inkepingen te maken in de boomschors van de rubberboom (onder een hoek van 30o). Aan het einde van de inkeping brengt men een gootje aan met daaronder een opvangbakje, meestal van aluminium, zodoende wordt de latex-rubber druppelsgewijs opgevangen en kan daarna door de tappers in emmers verzameld worden om later tot het latex-rubber product verwerkt te worden, waarvan onze resistance bands worden gemaakt.

Natuurlijk latex-rubber zorgt voor elastisch fitness elastiek

Bij het verwarmen van natuurlijk latex-rubber met zwavel (vukanisatie) ontstaat een stof die veel betere eigenschappen bevat. Hoe hoger het zwavelpercentage, hoe harder het rubber wordt. Latex is een suspensie van vele honderden natuurlijke polymeerdeeltjes. Het vloeibare natuurlatex-rubber is zeer elastisch met hoge kwaliteit. Om de mooie latex stoffen (sheets) te verkrijgen ondergaat de latex 'n chemisch proces en worden er pigmenten aan toegevoegd om de gewenste kleuren van onze resistance bands te verkrijgen.

Het deuranker

In onze resistance bands set compleet en XL vind je een deuranker. Dit onderdeel van de set is onmisbaar voor het uitvoeren van een groot aantal oefeningen. Oefeningen voor de triceps, biceps, bovenbenen, onderbenen, etc. worden vaak uitgevoerd in combinatie met het deuranker. Het is dus een onmisbaar deel van de set, maar je moet natuurlijk wel weten hoe je het anker gebruikt in combinatie met de fitness elastieken.

Aan de lus van het anker maak je de fitness elastieken vast die u wilt gaan gebruiken. Wanneer het de eerste keer is dat je de oefening uitvoert met behulp van het deuranker, gebruik dan eerst een licht fitness elastiek (bijvoorbeeld de gele). Deze klik je met behulp van de clip vast aan het deuranker.

Aan de andere kant van het deuranker zit een vergroting. Deze vergroting zorg ervoor dat het deuranker blijft steken achter de deur. Je plaatst de vergroting achter de deur en trekt de deur vervolgens dicht. Het deuranker blijft nu steken, je kunt beginnen met het trainen met fitness elastiek.

De enkelhouders

De enkelhouders worden vooral gebruikt voor oefeningen voor de benen. De enkelhouders kunnen gebruikt worden in combinatie met het deuranker, maar er zijn ook oefeningen waarvoor alleen 2 enkelhouders en een elastiek worden gebruikt. Door de benen dan te spreiden, kun je de bovenbeenspieren aan de binnenkant trainen.

De enkelhouders kun je vastmaken aan je enkels door middel van het klittenband. Wanneer je aan één of beide enkels de enkelhouders hebt vastgemaakt, kun je het fitness elastiek vastmaken aan de enkelhouders. Aan de enkelhouders zitten lipjes, aan deze lipjes kan je het fitness elastiek met de clip vastklikken.

Wanneer je de enkelhouders in combinatie met het deuranker gebruikt, klik je de ene kant van het fitness elastiek vast aan het deuranker en de andere kant aan de enkelhouder. Wanneer je geen deuranker gebruikt, klik je de ene kant van het elastiek vast aan de enkelhouder, vervolgens haal je het fitness elastiek door de andere enkelhouder heen, om de andere kant van het fitness elastiek vervolgens ook vast te klikken aan de enkelhouder, waar de andere kant van het fitness elastiek ook aan bevestigd is.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »