Terug

  • Gegarandeerd de laagste prijs!
  • Geen verzendkosten
  • Voor 23:59 besteld? Morgen bezorgd!

4 effectieve oefeningen met fitness elastiek

  • 02 / 01 / 2020 0
4 effectieve oefeningen met fitness elastiek

Het trainen met het fitness elastiek is effectief en wordt steeds vaker door sporters gebruikt. Er zijn namelijk veel oefeningen mogelijk met het fitness elastiek. Het elastiek is namelijk een functioneel trainingsmiddel, dat gebruikt maakt van je lichaamsgewicht.

De weerstand wordt opgebouwd door het uitrekken van het elastiek. Hoe verder je het elastiek uitrekt, hoe hoger de weerstand wordt. In het begin is het aan te raden om rustig te beginnen met trainen. Je wilt namelijk onnodige blessures voorkomen.

Het trainen met het fitness elastiek is effectief en wordt steeds vaker door sporters gebruikt. Er zijn namelijk veel oefeningen mogelijk met het fitness elastiek. Het elastiek is namelijk een functioneel trainingsmiddel, dat gebruikt maakt van je lichaamsgewicht.

De weerstand wordt opgebouwd door het uitrekken van het elastiek. Hoe verder je het elastiek uitrekt, hoe hoger de weerstand wordt. In het begin is het aan te raden om rustig te beginnen met trainen. Je wilt namelijk onnodige blessures voorkomen. Zorg er daarom voor dat je een passende weerstand neemt die past bij je trainingsniveau. Wanneer je verder komt in het trainen, is het aan te raden om over te gaan naar een hogere weerstand.

In dit artikel hebben wij vier effectieve oefeningen voor het boven- en onder lichaam beschreven. Ben je klaar om van start te gaan? Zorg er dan voor dat je het fitness elastiek bij de hand hebt om de oefeningen uit te voeren. De oefeningen op de afbeeldingen worden uitgevoerd met een dynaband, maar het is ook mogelijk om dit met een fitness elastiek te doen.

Oefening 1: Bovenrug

We beginnen met de bovenrug. Ga in een rechte houding staan en pak het elastiek vast. Rek het fitness elastiek uit en laat het rustig terug vallen naar de beginpositie. Als het goed is moet je nu voelen dat je de bovenkant van je rug aan het trainen bent. Tip: hoe dichter je handen bij elkaar houdt bij het uitrekken, hoe hoger de weerstand wordt.

bovenrug trainen met fitness elastiek

Oefening 2: Voorkant van de schouders

De volgende oefening is wederom een oefening voor het bovenlichaam. De oefening heeft 'Front Raise' en met deze oefening wordt de voorkant van de schouder getraind. Om met de oefening te starten moet je met één voet op het fitness elastiek gaan staan (bijvoorbeeld rechts). Zorg ervoor dat het overige deel van het elastiek in je hand terechtkomt (in dit geval links). Hef vervolgens het elastiek omhoog tot ongeveer ooghoogte en laat deze vervolgens geleidelijk zakken tot aan je bovenbeen. Wanneer je dit enkele keren hebt gedaan, wordt het tijd om ook de andere kant van de schouder te trainen. Plaats je andere voet op het elastiek en zorg ervoor dat je andere hand voorzien is van het elastiek. Voer de oefening vervolgens weer op dezelfde manier uit.

schouder trainen met fitness elastiek

Oefening 3: Beenspieren trainen met fitness elastiek

Nu we twee oefeningen van het bovenlichaam hebben gehad wordt het tijd om richting de onderkant van het lichaam te gaan. We gaan namelijk de beenspieren trainen. Voor deze oefening moet je het fitness elastiek verbinden met beide benen. Zorg ervoor dat je het elastiek goed vastknoopt.

Als je het elastiek gereed hebt gemaakt voor gebruik, kunnen we beginnen met het uitvoeren van de oefening.

Allereerst plaats je de band ter hoogte van je kuiten. Ga in een een ‘squatpositie’ staan en zet je rechtervoet naar voren. Zorg ervoor dat je linkervoet licht wordt getild en laat deze rusten op je tenen. Zorg ervoor dat je het gewicht verdeelt over je rechterbeen, duw vervolgens je heupen naar achteren beweeg de armen naar voren. In deze positie blijf je vervolgens even staan, waarna je het been vervolgens laat zakken. Als het goed is moet je nu voelen dat je de 'glutes' oftewel de beenspieren aan het trainen bent.

beenspieren trainen met fitness elastiek

Oefening 4: Bilspieren

We zijn aanbeland bij de laatste oefening. De volgende oefening is een oefening voor de bovenbenen en bilspieren. De oefening wordt ook wel ’Glute bridge’ genoemd.

Ga als eerst op een stevige ondergrond liggen. Wij adviseren om gebruik te maken van een fitnessmat. Om deze oefening goed uit voeren moet je ervoor zorgen dat het fitness elastiek over je dijen wordt geplaatst. Je handen aan de onderkant van het elastiek (ter hoogte van je billen) zorgen voor de weerstand. Ga met het lichaam omhoog en trek het elastiek vast, laat het lichaam vervolgens weer zakken naar de beginpositie. Ook voor deze oefening geldt: hoe strakker het elastiek, hoe meer weerstand er wordt gecreëerd.

bilspieren trainen met fitness elastiek

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »