Terug

  • Gegarandeerd de laagste prijs!
  • Geen verzendkosten
  • Voor 23:59 besteld? Morgen bezorgd!

8 Motivatie TIPS om te gaan sporten!

  • 02 / 01 / 2020 0
8 Motivatie TIPS om te gaan sporten!

Je herkent het vast wel. Je had bedacht om vanavond te gaan sporten, maar na een dag werken beland je na het eten op de bank en wil je er niet meer vanaf komen. Soms heb je gewoon echt geen zin. Toch is het belangrijk om ook dan gewoon te gaan!
Je kent het gevoel ook vast wel dat je later baalt dat je toch niet bent geweest. Om dit te voorkomen geven wij je wat motivatie om gewoon je sportkleding aan te doen en te gaan! Je zult ons dankbaar zijn!

Je herkent het vast wel. Je had bedacht om vanavond te gaan sporten, maar na een dag werken beland je na het eten op de bank en wil je er niet meer vanaf komen. Soms heb je gewoon echt geen zin. Toch is het belangrijk om ook dan gewoon te gaan!
Je kent het gevoel ook vast wel dat je later baalt dat je toch niet bent geweest. Om dit te voorkomen geven wij je wat motivatie om gewoon je sportkleding aan te doen en te gaan! Je zult ons dankbaar zijn!

1. Sport buddy

Heb je nog geen sport buddy? Zoek dan iemand die zin heeft om met je mee te gaan. Samen trainen is leuker dan alleen en bovendien motiveer je elkaar om te gaan. Je zegt toch echt minder snel af als je weet dat de ander wel gaat. En ach, als je er dan toch weer bent...kun je er maar net zo goed weer een knalsessie van maken!

Het is ook heerlijk om lekker samen buiten te gaan sporten met mooi weer! Ga een stuk hardlopen of pak een set fitness elastieken voor een full body workout!

2. Bedenk hoe je je voelt na de training

Ken je dat gevoel? Dat je trots bent op jezelf als je klaar bent, je je sterk, goed en lekker fit voelt? Dat gevoel wil je toch niet missen? Hier doe je het voor!

Bedenk je daarentegen maar eens hoe je je voelt als je niet gaat, bleuh! Daar krijg je spijt van!

3. Zoek motiverende muziek

Zoek alvast een lekkere playlist op waarvan je weet dat die het erg goed doet als je aan het sporten bent. Vaak krijg je dan vanzelf al zin om te gaan!
Geen inspiratie? Er staan genoeg lijsten voor je klaar op Spotify.

4. Denk aan je doel

Bedenk waarvoor je het ook alweer doet! Met je doel in je achterhoofd zet je sneller de stap toch te gaan. Je weet immers dat als je niet gaat, het langer gaat duren voordat je je doel hebt bereikt. Of dat je resultaat waar je voor hebt getraind verdwijnt.

5. Nieuwe outfit doet wonderen

Je hebt vast al een outfit om in te sporten. Maar een nieuwe scoren doet wonderen! Het maakt het trainen toch net wat leuker omdat je jezelf ook mooier zal vinden in deze kleding. Dus, waar wacht je op? Shoppen maar!

6. Beloon jezelf

Beloon jezelf na het sporten of na het bereiken van een (tussen)doel.

Maak een lekkere maaltijd voor na het sporten, of ga eens lekker onder de zonnebank na het sporten (niet te vaak natuurlijk). En spreek met jezelf af dat als je een doel hebt bereikt je eindelijk die schoenen, tas of jas mag. Echt, het helpt!

7. Hou de vooruitgang bij

Hou bij met hoeveel gewicht je de oefeningen hebt uitgevoerd of hoe ver je dit keer hebt kunnen rennen. Dit is beter dan bijvoorbeeld het bijhouden van je gewicht, meer spieren maken je immers zwaarder. Door je te focussen op de vooruitgang blijf je langer gemotiveerd en wil je het de volgende keer net nog wat beter doen.

Maak ook een foto van jezelf die je na een paar weken weer opnieuw maakt. Dit zal je er aan helpen herinneren wat je inspanning heeft opgeleverd (of juist niet...omdat je niet bent gegaan = baalmoment!)

8. Gebruik geen smoesjes

Daar zijn we nou eenmaal erg goed in; ik heb het zo druk, ik ben moe, ik heb nog spierpijn etc. Probeer hier boven te staan en gewoon te gaan. Als je eenmaal bezig bent zul je al snel merken dat het weer heerlijk is om in beweging te zijn en aan de gewichten te hangen.
Geef er niet aan toe en pak je sportspullen!

Hopelijk ben je nu gemotiveerd om weer lekker te gaan sporten! Heel veel succes en plezier!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »