Terug

  • Gegarandeerd de laagste prijs!
  • Geen verzendkosten
  • Voor 23:59 besteld? Morgen bezorgd!

Buikspierbank, nieuw in de fitness scene. Lees hier meer!

  • 02 / 01 / 2020 0
Buikspierbank, nieuw in de fitness scene. Lees hier meer!

Keiharde buikspieren kweken met onze multifunctionele X-2 Sit-up bench
Met onze X-2 buikspierbank met elastieken is het mogelijk om je buikspieren op ontelbare mogelijkheden te trainen dit terwijl het lijkt dat de fitnessbank maar een kunstje kan. De X-2 fitnessbank ook wel Sit-up bench genoemd wordt geleverd inclusief elastieken en hulpveer. In dit blogartikel proberen wij de meest effectieve oefeningen uit te lichten.

Keiharde buikspieren kweken met onze multifunctionele X-2 Sit-up bench

Met onze X-2 buikspierbank met elastieken is het mogelijk om je buikspieren op ontelbare mogelijkheden te trainen dit terwijl het lijkt dat de fitnessbank maar een kunstje kan. De X-2 fitnessbank ook wel Sit-up bench genoemd wordt geleverd inclusief elastieken en hulpveer.  In dit blogartikel proberen wij de meest effectieve oefeningen uit te lichten.

Effectiviteit van de X-2 Buikspierbank

Doordat het lig vlak van de fitnessbank buikspieren een negatieve hoek heeft kunnen de buikspieren maximaal oprekken, dit zorgt ervoor dat de gehele ROM ( Range of motion ) benut kan worden. Wat maximale arbeid gedurende oefening als gevolg heeft. Het volledig oprekken en vervolgens samentrekken van de buikspieren zorgt voor maximale spanning in de spiervezels, dit zorgt ervoor dat de spiervezels ten volle belast worden. De Fitnessbank is ook uitgerust met een hulpveer, deze kan door de beginnende sporten gebruikt worden voor ondersteuning tijdens de oefening. De gevorderde trainer kan deze hulpveer gebruiken om door het spierfalen heen te trainen, dit leidt tot een nieuwe impuls wat plateaus kan doorbreken.

Oefeningen voor de buikspieren

Russian twist

De Russian twist versterken de schuine buikspieren aan de zijkanten van je buik. Deze spieren helpen bij het draaien van de romp.

Uitvoering:

Ga op je rug liggen en bevestig je knieën tussen de foampads van de buikspierbank zodat je niet naar beneden glijdt. Houd je handen op je borst en kom overeind tot je je in een zithouding begeeft en verplaats je weer naar de beginpositie. Voor de russian twist draai je je torso om en om naar links en rechts, doe dit om en om zodat beide kanten van je schuine buikspieren evenredig getraind worden. Je kan deze oefening met een extra gewicht uitvoeren om zodoende de intensiteit te verhogen.

Russian twist op buikspierbank X-2 van Specifit

Leg raise

De leg raise kan op meerdere manieren uitgevoerd worden op de X-2 buikspierbank voor de buikspieren. Deze oefening is perfect voor het creëren van six-pack.

Uitvoering:

Begin door met je rug op de decline bench te gaan liggen en hou je lichaam in positie door je vast te houden aan de foamrollers. Beweeg nu je voeten naar het plafond, je kan de intensiteit van deze oefening verhogen door je benen verder uit te strekken. Het is ook mogelijk om het elastiek van de buikspierbank aan je voeten te bevestigen, dit verhoogt de weerstand van de oefening.

Leg raise op buikspierbank X-2 van Specifit

Ab crunch

Dit is de meest bekende buikspier oefening voor het kweken van een 6-pack. Het voordeel van het uitvoeren van deze oefening op een decline buikspierbank is dat de buikspieren verder opgerekt worden zoals eerder uitgelegd is in dit artikel.

Uitvoering:

Bevestig net als bij de russian twist je knieën achter de foamrollers zodat je niet van de sit-up bench glijdt. Hou je handen achter je hoofd en beweeg opwaarts. Voor ondersteuning kan je de hulpveer gebruiken.

Cruch op X-2 buikspierbank van Specifit

Waarom een buikspierbank kopen?

Zoals in dit artikel al is uitgelegd zorgt de X-2 buikspierbank voor een hogere intensiteit van je buikspier training, tevens kan er door middel van de meegeleverde elastieken zwaarder en afwisselender getraind worden.

Voordelen buikspierbank:

 Geschikt voor elke spiergroep
 Inclusief elastieken en hulpveer
 Razendsnel opgebouwd
 2 jaar garantie op de buikspierbank

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »