Terug

  • Gegarandeerd de laagste prijs!
  • Geen verzendkosten
  • Voor 23:59 besteld? Morgen bezorgd!

De mogelijkheden van onze fitnessbanken

  • 02 / 01 / 2020 0
De mogelijkheden van onze fitnessbanken

Vrijwel elke sportschool heeft ze binnen haar gelederen: de fitnessbank. Het is een attribuut dat niet mag ontbreken om je sportieve doelen te bereiken. Veel sportieve mensen hebben daarom ook veelvuldig gebruik gemaakt van deze banken. Maar... het kan tegenwoordig simpeler en effectiever. Je kunt namelijk ook een trainingsbank in huis gebruiken! Dit zorgt ervoor dat je niet altijd (of helemaal niet) een sportschool hoeft te bezoeken. Je kunt namelijk prima thuis trainen in je eigen comfortzone. Daarom zullen wij de belangrijkste aspecten van deze banken behandelen.

Vrijwel elke sportschool heeft ze binnen haar gelederen: de fitnessbank. Het is een attribuut dat niet mag ontbreken om je sportieve doelen te bereiken. Veel sportieve mensen hebben daarom ook veelvuldig gebruik gemaakt van deze banken. Maar... het kan tegenwoordig simpeler en effectiever. Je kunt namelijk ook een trainingsbank in huis gebruiken! Dit zorgt ervoor dat je niet altijd (of helemaal niet) een sportschool hoeft te bezoeken. Je kunt namelijk prima thuis trainen in je eigen comfortzone. Daarom zullen wij de belangrijkste aspecten van deze banken behandelen.

Waar wordt een fitnessbank voor gebruikt?

Doorgaans wordt de fitnessbank gebruikt als hulpmiddel voor krachttraining. De bank is namelijk een ideale aanvulling om spierkracht te ontwikkelen. Door gebruik te maken van deze halters kun je werken aan het verbeteren van: schouders, borst, biceps en triceps. Het apparaat is doeltreffend en zorgt ervoor dat veel aspecten van je lichaam wordt verbeterd. Niet alleen kun je halters gebruiken voor het trainen, ook is de bank uitermate geschikt om je buikspieren te verbeteren.

Train gevarieerd  en verstel je fitnessbank in verschillende posities

Het trainen in één vaste positie draagt vaak niet bij aan ontwikkeling van alle spiergroepen. Daarom is het belangrijk om zo gevarieerd mogelijk te blijven trainen. Verdeel je oefeningen en pas de bank hierop aan. Onze banken zijn namelijk gemakkelijk te verstellen naar de gewenste stand.

Check de maximale belastbaarheid van een fitnessbank

Voordat je gaat trainen is het belangrijk dat je rekening houdt met de maximale belastbaarheid van de bank. Voor onze banken geldt namelijk een maximaal totaalgewicht. Dit gewicht wordt samengesteld op basis van je eigen gewicht en het laadvermogen (de halters). Stel je weegt 100 kilo en je gebruikt halters van samen 60 kilo, dan is je totaalgewicht dus 160 kilo. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden, om zo onnodige blessures te voorkomen.

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »