Terug

  • Gegarandeerd de laagste prijs!
  • Geen verzendkosten
  • Voor 23:59 besteld? Morgen bezorgd!

Dynabands en Powerbands voor een volleybaltraining

  • 02 / 01 / 2020 0
Dynabands en Powerbands voor een volleybaltraining

Sporten blijft onze grote liefde en passie! Daarom blijven wij doorgaan met onze passie en willen wij onze artikelen steeds meer onder de aandacht brengen. Zo kwamen wij kortgeleden in contact met de Nederlandse Volleybalvereniging van Volleybal Oefenmeesters (ook wel NVVO genoemd). Dit is een platform waar beoefenaars van de sport en trainers bij elkaar komen. Door het geven van diverse clinics en het uitwisselen van oefeningen, kunnen beide partijen van elkaar leren. Eén van de schakels binnen de organisatie, besloot recentelijk om via ThuisfitnessXL enkele Powerbands en Dynabands aan te schaffen. De NVVO wil namelijk bijdragen aan verbetering van de warming-up sessies in de volleybalsport.

Sporten blijft onze grote liefde en passie! Daarom blijven wij doorgaan met onze passie en willen wij onze artikelen steeds meer onder de aandacht brengen. Zo kwamen wij kortgeleden in contact met de Nederlandse Volleybalvereniging van Volleybal Oefenmeesters (ook wel NVVO genoemd). Dit is een platform waar beoefenaars van de sport en trainers bij elkaar komen. Door het geven van diverse clinics en het uitwisselen van oefeningen, kunnen beide partijen van elkaar leren. Eén van de schakels binnen de organisatie, besloot recentelijk om via ThuisfitnessXL enkele Powerbands en Dynabands aan te schaffen. De NVVO wil namelijk bijdragen aan verbetering van de warming-up sessies in de volleybalsport.

Dynabands in de volleybalsport

Dynabands zijn lichte en compacte banden die vaak worden gebruikt voor 'lichte oefeningen'. De banden zijn volledig rekbaar en gemaakt van hoog kwalitatief latex. De dynabands zullen hierdoor niet scheuren en een veilige basis vormen voor de oefeningen. Doordat de dynabands geschikt zijn voor lichtere oefeningen, leent het materiaal zich ideaal uit als aanvulling op een warming up: de samenhang met de spieren zal namelijk worden verbeterd. Als je het artikel uitrekt, kan de weerstand worden verhoogd.

Steviger trainen? Maak dan gebruik van Powerbands

Zoals in het begin al werd beschreven, heeft de vereniging ook gekozen om gebruik te maken van powerbands. Vanuit onze optiek een verstandige keuze: de powerbands kunnen namelijk bijdragen aan het verbeteren van alle spiergroepen in het lichaam. De banden beschikken over een continue lus, waardoor er in principe 'geen einde is'. Dit zorgt ervoor dat het elastiek flexibel kan worden gebruikt. De lus zorgt er namelijk voor dat het elastiek makkelijk kan worden gekoppeld aan lichaamsdelen, zoals enkels, armen en benen. Ook is het mogelijk om de banden te koppelen aan andere objecten, zoals een paal, deurpost of hek. Dit zorgt er tevens voor dat het elastiek op verschillende plekken kan worden gebruikt. Niet alleen is het geschikt in een gymzaal, ook kan het artikel gemakkelijk in de buitenlucht worden gebruikt.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »