Terug

  • Gegarandeerd de laagste prijs!
  • Geen verzendkosten
  • Voor 23:59 besteld? Morgen bezorgd!

Eenvoudig trainen met Dynabands

  • 02 / 01 / 2020 0
Eenvoudig trainen met Dynabands

Dynabands worden gebruikt voor simpele en lichte oefeningen. Voor dit artikel hebben wij drie verschillende oefeningen verzameld. Deze oefeningen dragen bij aan een fit lichaam en zijn vooral geschikt voor beginners. De oefeningen zijn niet complex en kunnen door iedereen worden doorgevoerd.

Dynabands worden gebruikt voor simpele en lichte oefeningen. Voor dit artikel hebben wij drie verschillende oefeningen verzameld. Deze oefeningen dragen bij aan een fit lichaam en zijn vooral geschikt voor beginners. De oefeningen zijn niet complex en kunnen door iedereen worden doorgevoerd.

Push-Up

Deze oldskool oefening kan simpel worden uitgevoerd met een Dynaband. Ga in een plank positie staan, plaats de dynaband over je bovenrug. Haal de uiteinden van de band door je duimen en leg je handen op de grond in de startpositie. Zorg ervoor dat je gezicht richting de grond gaat.

Span je bilspieren en buikspieren aan en duw je lichaam recht omhoog tot je armen volledig uitrekken. Doe je onderrug naar beneden, borst op de grond en kijk of je 5 tot 20 herhalingen kunt halen. Dit laatste is afhankelijk van je trainingsniveau en kracht.

dynaband 1

Reverse Crunch

Voor deze oefeningen moet je het elastiek verbinden aan een laag punt. Ga op je rug liggen en laat je knieën buigen tot 90 graden. Wikkel het elastiek rond de toppen van beide voeten en schakel snel terug om de spanning te creëren. Span je buikspieren aan en trek je knieën naar je schouders en houd kort je buikspieren aangespannen. Vervolgens ga je langzaam terug naar de beginpositie. Voor deze oefening is het aan te raden om 12 tot 15 herhalingen aan te houden.

dynaband 2

Lateral Band Walk

Stap in een lus band of bind de dynaband rond de onderbenen, net boven beide enkels. Plaats de voeten op schouderbreedte uit elkaar. Dit is om de spanning op de band te creëren. Vanuit een half-squat positie, verplaats je het lichaam naar de linkerkant. Neem zijdelings stappen met het rechterbeen. Zet het standbeen iets in, maar houd de band strak. Neem 8 tot 10 stappen, voordat je weer terug gaat naar de beginpositie. Als je de oefeningen enkele keren hebt uitgevoerd, kun je vervolgens overgaan naar de andere kant van je lichaam, om de oefening nog eens te doen.

dynaband 3

Dynabands kopen?

Onze Dynabands zijn te verkrijgen in drie varianten, namelijk: lightmedium en heavy. De drie varianten zijn ook beschikbaar in een complete set. Beginners beginnen vaak met een light elastiek en ervaren sporters kiezen vaak voor medium en heavy. Het trainen met het  fitness elastiek is gemakkelijk uit te breiden. Door rustig en constant te trainen, zal je na verloop van tijd stappen maken en gebruik kunnen maken van een zwaarder elastiek.

Wil je spiermassa opbouwen en een fysiek sterker lichaam? Maak dan gebruik van onze fitness elastieken. Deze elastieken zijn meer geschikt voor zwaardere oefeningen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »