Terug

  • Gegarandeerd de laagste prijs!
  • Geen verzendkosten
  • Voor 23:59 besteld? Morgen bezorgd!

Effectief en vernieuwend trainen met Fitness elastiek

  • 02 / 01 / 2020 0
Effectief en vernieuwend trainen met Fitness elastiek

Elke sporter droomt van een sixpack en een mooi gespierd lichaam. Veel mensen denken echter dat dit niet haalbaar is. Maar niets is minder waar! Het fitness elastiek van ThuisfitnessXL.nl is hét trainingsmiddel dat je gaat helpen met het verwezenlijken van je dromen.

Het elastiek wordt namelijk makkelijk toegevoegd aan je trainingsschema en door veelvuldig en intensief te trainen zal je al snel resultaat behalen. In dit blogartikel hebben wij alvast een paar handige oefeningen voor je beschreven. Wij willen je alvast veel sportplezier toewensen!

Elke sporter droomt van een sixpack en een mooi gespierd lichaam. Veel mensen denken echter dat dit niet haalbaar is. Maar niets is minder waar! Het fitness elastiek van ThuisfitnessXL.nl is hét trainingsmiddel dat je gaat helpen met het verwezenlijken van je dromen.

Het elastiek wordt namelijk makkelijk toegevoegd aan je trainingsschema en door veelvuldig en intensief te trainen zal je al snel resultaat behalen. In dit blogartikel hebben wij alvast een paar handige oefeningen voor je beschreven. Wij willen je alvast veel sportplezier toewensen!

Oefening 1: Schuine buikspieren

Laten we beginnen met de eerste oefening! Deze oefening is voor de schuine buikspieren. Ga in het midden van het fitness elastiek staan. Pak aan beide kanten de hendels vast en zorg ervoor dat afstand aan beide kanten gelijk is. Hef het elastiek met je linkerarm omhoog richting de rechterkant van je schouder. Laat vervolgens het elastiek op een gecontroleerde manier weer zakken naar de beginpositie. Herhaal de oefening  10 á 15 keer en vervolgens wissel je de oefening om met je rechterarm. Het principe blijft hetzelfde, alleen zorg je er nu voor dat beide kanten evenveel aandacht krijgen.

Fitness Elastiek Buikspieren

Oefening 2: Trapezius

We gaan over naar het trainen van de musculus trapezius. Dit is een ruitvormige spier boven op de rug en wordt in het Engels ook wel aangeduid als 'Trap muscle'. Voor deze oefening blijf je wederom op het elastiek staan. Zorg ervoor dat het elastiek een 'X-vorm' krijgt zoals te zien valt op onderstaande foto. Om deze oefening uit te voeren zorg je ervoor dat je het elastiek vast pakt met je linker of rechterarm. Vervolgens draai je met je elleboog mee naar achteren. Zorg er voor dat je op een natuurlijke wijze terugkeert naar de beginpositie. Herhaal deze oefening 10 á 15 keer, ga vervolgens naar de andere arm en voer de oefening opnieuw uit.

Fitness Elastiek Trapezius

Oefening 3: Zijkant schouders / Borst

Ga in een 'plank positie'  liggen en zorg ervoor dat het fitness elastiek aan de voorzijde van je handen ligt. Pak met je rechterarm de hendel van het  elastiek vast en leg je linkerhand op het uiteinde van het elastiek. Trek met je rechterarm het elastiek ter hoogte van je schouder en zorg ervoor dat je met links jezelf ondersteund. Een voordeel van deze oefening is dat de intensiviteit hoogt ligt en dat je veel calorieën verbrand. Ook bij deze oefening geldt dat je ook de andere zijde van het lichaam moet meepakken.

Schouders Fitness Elastiek

Oefening 4: Buikspieren trainen met fitness elastiek

We zijn aanbeland bij de laatse oefening. Voor deze oefening kun je het beste gebruik maken van de benen set. Deze set is speciaal ontwikkeld voor oefeningen waarbij je gebruikt maakt van je benen.

Zorg ervoor dat je voeten in de hendels van het elastiek zitten. Trek het elastiek vervolgens naar je toe en houdt het elastiek dicht tegen je borstkast aan. Steek als eerste je rechterbeen uit, trek deze terug. Vervolgens steek je het linkerbeen uit en ook deze trek je terug (zie foto hieronder). Deze bewegingen wissel je constant af met je linker- en rechterbeen.

Met een fitness elastiek kun je goed ook je billen trainen, bekijk deze oefeningen voor je billen met fitness elastiek

buikspieren fitness elastiek

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »