Terug

  • Gegarandeerd de laagste prijs!
  • Geen verzendkosten
  • Voor 23:59 besteld? Morgen bezorgd!

Fitness Elastiek gebruiken voor turnen

  • 02 / 01 / 2020 0
Fitness Elastiek gebruiken voor turnen

Fitness elastiek wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Ook voor turnverenigingen kan het gebruik van het fitness elastiek interessant zijn. Kortgeleden zagen wij dat Turnvereniging DGV uit Dussen gebruikt maakt van het elastiek van ThuisfitnessXL.nl. Tijdens trainingen wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de Fitness Elastiek Set benen. De vereniging liet weten dat het elastiek wordt ingezet bij haar selectieteams.

Fitness elastiek wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Ook voor turnverenigingen kan het gebruik van het fitness elastiek interessant zijn. Kortgeleden zagen wij dat Turnvereniging DGV  uit Dussen gebruikt maakt van het elastiek van ThuisfitnessXL.nl. Tijdens trainingen wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de Fitness Elastiek Set benen. De vereniging liet weten dat het elastiek wordt ingezet bij haar selectieteams.

Het gebruik van Fitness elastiek tijdens turnen

De elastieken zitten vast bij de enkels/kuiten en de turnsters moeten zwaai bewegingen maken met hun benen. Dit is voor de verbetering van de spieren en spagaatsprongen. De turnsters moeten niet alleen lenig zijn voor die sprongen, maar moeten ook de kracht hebben om hun benen in korte tijd in de spagaat te brengen. Vervolgens moeten ze ook weer terugkeren naar de startpositie.

De turnsters moeten niet alleen zwaaibewegingen maken vanuit de stand. Ook met de loopsprongen wordt vaak het fitness elastiek erbij gehaald. Ze moeten dan meer kracht gebruiken  en door middel van het fitness elastiek trainen ze de beenspieren.

Voor de spagaatsprongen die de turnsters op vloer en balk doen moeten ze niet alleen lenig zijn. Ze moeten ook de kracht hebben om de benen in de spagaat te brengen. Er is dus niet alleen passieve lenigheid voor nodig maar ook actieve lenigheid. Deze actieve lenigheid wordt getraind door gebruik te maken van het fitness elastiek. De elastieken zijn namelijk vast te maken en in verschillende weerstanden te gebruiken. Het elastiek is geschikt voor jong en oud waardoor de turnvereniging het elastiek voor verschillende jeugdselecties kan gebruiken.

Fitness Elastiek direct online bestellen?

Het fitness elastiek is in verschillende varianten te verkrijgen. De turnvereniging heeft gebruik gemaakt van de Fitness Elastiek Set Benen. Het is natuurlijk ook mogelijk om het elastiek voor andere doeleinden te gebruiken. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk om af te vallen, spiermassa te creëren of te werken aan conditie? Het elastiek maakt dit mogelijk. Bekijk de productpagina voor de mogelijkheden.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »