Terug

  • Gegarandeerd de laagste prijs!
  • Geen verzendkosten
  • Voor 23:59 besteld? Morgen bezorgd!

Full body workout oefeningen met Fitness elastiek

  • 02 / 01 / 2020 0
Full body workout oefeningen met Fitness elastiek

De afgelopen tijd hebben wij het één en ander uitgelegd over het fitness elastiek. Er kwamen al meerdere oefeningen voorbij en ook vandaag hebben wij een interessante workout voor je in elkaar gezet. Deze full body workout wordt wederom gedaan met fitness elastiek en het speciale hieraan is dat deze oefeningen goed zijn voor het hele lichaam.

De afgelopen tijd hebben wij het één en ander uitgelegd over het fitness elastiek. Er kwamen al meerdere oefeningen voorbij en ook vandaag hebben wij een interessante workout voor je in elkaar gezet. Deze full body workout wordt wederom gedaan met fitness elastiek en het speciale hieraan is dat deze oefeningen goed zijn voor het hele lichaam. Voor deze oefeningen is gebruik gemaakt van de Fitness Elastiek Set Compleet. De oefeningen zijn uitgevoerd door Diesna Loomans, die video's en blogartikelen maakt over fitness, gezonde voeding en lifestyle.

Deze workout kun je uitvoeren met tientallen verschillende weerstandsniveaus. Ben je een beginnende sporter? Zorg er dan voor dat je een veilig weerstandsniveau kiest, dat past bij je gewicht, lengte en ervaring.

Oefening 1: Squats (Billen en benen)

We beginnen met de squats. Deze oefening is goed voor je been- en bilspieren. Voor deze oefening ga je in het midden van het fitness elastiek staan. Als je dit hebt gedaan pak je met beide handen de handgrepen vast. Vervolgens zak je door je knieën richting je kleine teen en duw je de billen naar achteren. Zorg ervoor dat je buik is aangespannen en dat je rug in een rechte houding staat.

squats en billen fitness elastiek

Oefening 2: Heupen en billen trainen met Fitness elastiek

De volgende oefening is bedoeld voor de heupen en billen. Voor deze oefening ga je op het fitness elastiek staan. Zorg ervoor dat je een 'X-vorm' maakt met het elastiek, zoals hieronder te zien is op de foto. Voor deze oefening is het belangrijk dat je dit afwisselend doet met je linker- en rechterbeen. We beginnen voor het gemak met de linkerkant. Ga in een rechte houding staan en maak met je linker been een gecontroleerde beweging naar links, laat vervolgens het been weer terug vallen naar de beginpositie en herhaal de oefening enkele keren. Als je vervolgens klaar bent met linkerbeen, ga je naar het rechterbeen en herhaal je de oefening weer op een zelfde manier. Tip: zorg ervoor dat je bovenlichaam tijdens de oefening stil blijft. Je wilt immers resultaat zien in je heupen en billen.

 

billen en heupen fitness elastiek

Oefening 3: Torso en Biceps

Voor deze oefening gaan we de torso (ook wel schuine buikspieren genoemd) in combinatie met de biceps trainen. De biceps zijn bovenkant van je armen, oftewel de meest zichtbare armspieren. Voor deze oefening ga je wederom in het midden van het elastiek staan. Hef vervolgens het elastiek omhoog en draai vervolgens in naar links, vervolgens ga je kort terug naar de beginpositie en draai je naar rechts. Op deze manier herhaal je de oefening enkele keren achter elkaar.

torso en biceps fitness elastiek

Oefening 4: Biceps en triceps combi

We gaan door met trainen, want we gaan over naar biceps en triceps. De biceps zijn (zoals eerder werd beschreven) de bovenkant van je armen. De triceps zijn de onderkant van je armen. Bij veel oefeningen worden deze spieren al meegenomen, maar het is altijd lekker om deze afzonderlijk te trainen. Daarom doen we deze oefening in een combinatie van beide spieren.

Ga weer op het elastiek staan en hou beide handvatten vast, zorg ervoor dat je billen iets naar achteren staan en hef het elastiek tot boven je schouders. Ga daarna kort terug naar de beginpositie en neem het elastiek mee naar achteren, zoals hieronder op de foto valt te zien. Dit hou je kort vast, waarna je weer terugkeert naar de beginpositie en de oefening herhaalt.

biceps en triceps fitness elastiek

Oefening 5: Billen en heupen

We gaan weer terug naar de billen en de heupen. In de tweede oefening hebben we deze spiergroepen ook behandeld. Het is in de fitnesswereld echter zo dat er voor dezelfde spiergroepen vaak meerdere oefeningen bestaan. Deze vorm ligt net weer wat anders dan gebruikelijk. In eerste instantie deden we het staand en deze oefening doen we op een fitnessmat.

Voor deze oefening laat je het fitness elastiek langs je knieholtes lopen. Hou de handvatten van het elastiek vast, zoals op de foto hieronder valt te zien. Als je het elastiek hebt verbonden en je houding is goed, dan kunnen we beginnen met de oefening. Buig je linker been naar links in een gecontroleerde beweging, ga vervolgens weer terug naar de beginpositie. Op deze manier herhaal je de oefening enkele keren. Als je klaar bent met je linkerbeen, doe je hetzelfde bij het rechterbeen. Op deze manier geef je beide benen en heupen evenveel aandacht.

Oefening 6: Schouders en biceps

In deze oefening trainen we de schouders en de biceps. Voor deze oefening werk je aan de 'front side' van de schouders. Daarnaast neem je de biceps ook mee, waardoor de oefening veelzijdig wordt.

Ga weer op het elastiek staan en zorg dat je beide handgrepen vast hebt. Als je in de juiste startpositie staat hef je het elastiek met links boven je hoofd. Vervolgens laat je het elastiek weer zakken ter hoogte van je schouders. De oefening herhaal je enkele keren, waarna je overstapt naar de rechterkant van je schouders. Ook aan deze kant werkt de oefening hetzelfde.

fitness elastiek biceps schouders

Oefening 7: Billen

Voor deze oefening maak je wederom gebruik van de fitnessmat. Het is namelijk handig om deze oefening op een zachte ondergrond te doen. Je hebt namelijk je knieën nodig om de workout succesvol uit te voeren.

Laten we starten! Ga in een plankhouding zitten en verbind het elastiek aan een voet. Het maakt vooraf niet uit of dat het linker- of rechterbeen is, je zult namelijk na verloop van tijd van been moeten wisselen. Hou je handen vast aan het handvat en duw je been naar achteren, laat het been vervolgens rustig terug keren naar de startpositie, zoals op de foto te zien valt. Herhaal de oefening enkelee keren en wissel na verloop van tijd af met je andere been.

benen fitness elastiek

Oefening 8: Hoeksteun - Buik

Voor deze oefening maak je wederom gebruik van de fitnessmat. Voor deze oefening gaan we de buikspieren trainen. Ga op de mat liggen en verbind het elastiek om je voeten. Hou de handvaten aan beide kanten vast en trek je zelf vervolgens omhoog. Blijf kort in de positie zitten en ga vervolgens weer terug naar de beginpositie. Je bent nu je buikspieren aan het trainen en als het goed is moet je dat na enkele herhalingen duidelijk voelen.

buik fitness elastiek

Oefening 9: Hoeksteun - Buik

We zijn aanbeland bij de allerlaatste oefening van deze workout. Heb je nog energie om de workout af te maken? Dan willen we je graag uitnodigen om de negende oefening volledig uit te voeren.

Voor deze oefening ga je weer staan. Om de oefening uit te voeren moet je het fitness elastiek verbinden met je enkels. De oefening werkt simpel. Je maakt in een gecontroleerde houding 5 stappen naar links en vervolgens weer 5 stappen naar rechts. Op deze manier train je de been- en bilspieren.

recht links benen billen fitness elastiek

Afsluiting full body workout met fitness elastiek

Dit was alweer de full body workout met fitness elastiek. Mocht je het blogartikel terug willen zien op video, dan verwijzen we je door naar het onderstaande filmpje. In deze video worden de oefeningen nog eens volledig gedemonstreerd. Voor meer fitness blogartikelen van thuisfitnessxl.nl verwijzen we je naar ons blog.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »