Terug

  • Gegarandeerd de laagste prijs!
  • Geen verzendkosten
  • Voor 23:59 besteld? Morgen bezorgd!

Het belang van voeding bij krachttraining

  • 02 / 01 / 2020 0
Het belang van voeding bij krachttraining

Wil je een sixpack dan zal je daar hard voor moeten trainen. Je hebt goede buikspieroefeningen nodig en het juiste materiaal. Een fitnessbank is hierbij van onschatbare waarde. Het geeft je de mogelijkheid om je trainingsschema met tal van oefeningen uit te breiden en je kunt er buikspieroefeningen mee doen die anders niet mogelijk zijn. Tevens is voeding niet uit te sluiten bij een sportieve levensstijl, in dit artikel leggen wij de basis uit.

Wil je een sixpack dan zal je daar hard voor moeten trainen. Je hebt goede buikspieroefeningen nodig en het juiste materiaal. Een fitnessbank is hierbij van onschatbare waarde. Het geeft je de mogelijkheid om je trainingsschema met tal van oefeningen uit te breiden en je kunt er buikspieroefeningen mee doen die anders niet mogelijk zijn. Tevens is voeding niet uit te sluiten bij een sportieve levensstijl, in dit artikel leggen wij de basis uit.

Met kettlebells kweek je kracht in core-spieren en zorg je ervoor dat deze in balans blijven wat belangrijk is om blessures te voorkomen en je houding te verbeteren.

In hoeverre heeft een hoog vetpercentage invloed op je fysiek?

Als je niet weet waarop je moet letten op het gebied van voeding dan zou al je zweet weleens voor niets kunnen zijn. Die buikspieren zullen namelijk pas te zien zijn als je vetpercentage 12% of lager is. Indien je vetpercentage hoger is dan zullen die buikspieren namelijk bedekt blijven onder een laagje lichaamsvet, hoe groot die spieren ook zijn geworden dankzij je inspanningen.

Belangrijk om te weten is dat je niet plaatselijk vet kunt verbranden. Het is niet zo dat je met buikspieroefeningen het vet op je buik verbrand dus. Je gehele vetpercentage zal omlaag gebracht moeten worden. Om vet te verbranden kan je (meer) gaan trainen. Dit mag in de vorm van buikspieroefeningen maar kan ook prima door andere oefeningen of zelfs andere sporten; zolang er maar vet wordt verbrand.

Wat is er naast krachttraining nog meer belangrijk?

Wist je dat je net zo veel winst kunt behalen in de keuken? Wat je eet heeft een sterkere invloed op je sixpack dan trainen. Dit wil niet zeggen dat trainen niet belangrijk is. Het gaat om de juiste balans tussen training en voeding.

Als het om een sixpack gaat dan zit je eigenlijk in een spagaat. Enerzijds moet je veel eten om je spieren te laten groeien en anderzijds mag je niet teveel eten om het vetpercentage omlaag te brengen. Het gaat dan ook om de kwaliteit en samenstelling van je voeding.

Als je buikspieroefeningen doet dan raken de buikspieren beschadigd. Je lichaam zal deze schade aan de spieren gaan herstellen en gaan overcompenseren. Dit proces van overcompenseren is het proces waarop trainen gebaseerd is, ongeacht de sport die je beoefent. Na een zware belasting zal het lichaam zich gaan voorbereiden om een toekomstige belasting door de spieren wat sterker te maken. Voor het herstel van de spieren heeft je lichaam eiwitten nodig, en veel ook. Iemand die niet traint kan volstaan met 0,8 gram eiwitten per dag voor iedere kilo lichaamsgewicht. Iemand die aan krachttraining doet heeft veel meer nodig: 2 gram eiwitten per dag voor iedere kilo lichaamsgewicht. Deze extra eiwitten zijn nodig voor het herstel van de spieren. Hoe beter en sneller de spieren kunnen herstellen des te eerder kan er een nieuwe trainingsprikkel worden gegeven met een nieuwe buikspieroefeningensessie.

Effectieve manier om vet te verbranden

Een beproefde manier om het vetpercentage omlaag te brengen is door koolhydraatarm te eten. In het kort komt het erop neer dat je lichaam wordt gedwongen om vet te gaan verbranden als het niet voldoende energie uit koolhydraten kan halen. Koolhydraten zijn voor voorkeursbrandstof van het lichaam. Het lichaam zal eerst de koolhydraten gaan verbranden voordat het überhaupt vet gaat verbranden. Toch is enige waakzaamheid op zijn plaats als je minder koolhydraten wilt gaan eten terwijl je in training bent voor een sixpack. Koolhydraten spelen namelijk ook een belangrijke rol in het herstel van de spieren na de training. Zorg ervoor dat je na een buikspiertraining binnen 20 minuten koolhydraten eet. Je lichaam kan dan de glycogeen voorraden in de spieren weer aanvullen. Dit is nodig voor het herstel van de spieren.\

Invloed van voeding op je training

Koolhydraten zijn ook nodig om je goed te kunnen inspannen tijdens de training. Als je onvoldoende koolhydraten hebt gegeten dan is het niet mogelijk om je voor 100% in te spannen. Terwijl dit wel nodig is om de spieren te laten groeien. Alleen als ze maximaal belast zijn zullen ze gaan overcompenseren. Koolhydraten worden in de vorm van glycogeen opgeslagen in de spieren waar ze als direct opvraagbare bron van energie dienen. Het is niet nodig om iedere maaltijd te voorzien van royale hoeveelheden koolhydraten. Eet zo’n 2 uur voor de training een maaltijd met koolhydraten. Tegen de tijd dat je gaat trainen zijn de glycogeenvoorraden van de spieren aangevuld en kan je er hard tegen aan. Het beste eet je onbewerkte koolhydraten. Deze geven je langdurig energie en frustreren niet je doel om je vetpercentage te verlagen. Vermijd koolhydraten uit bewerkt voedsel. Deze worden snel afgebroken tot glucose en geven een piek in je insuline. Deze insulinepiek voorkomt dat je lichaam vet kan verbranden.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »