Terug

  • Gegarandeerd de laagste prijs!
  • Geen verzendkosten
  • Voor 23:59 besteld? Morgen bezorgd!

Krachttraining thuis doen? Lees hier alles over fit worden

  • 02 / 01 / 2020 0
Krachttraining thuis doen? Lees hier alles over fit worden

Ben jij ook helemaal klaar met die overvolle sportschool en de maandelijkse kosten die hieraan verbonden zijn? Dan wordt het tijd om fitness te bedrijven op een andere manier! Er zijn namelijk talloze mogelijkheden om te werken aan een fit lichaam en daarvoor ben je niet gebonden aan de sportschool. Wij willen je daarom meenemen in een aantal alternatieven die een stuk prettiger werken. In dit artikel zullen wij onze mogelijkheden delen die voor onze klanten belangrijk zijn geweest om een echte killerbody te krijgen.

Ben jij ook helemaal klaar met die overvolle sportschool en de maandelijkse kosten die hieraan verbonden zijn? Dan wordt het tijd om fitness te bedrijven op een andere manier! Er zijn namelijk talloze mogelijkheden om te werken aan een fit lichaam en daarvoor ben je niet gebonden aan de sportschool. Wij willen je daarom meenemen in een aantal alternatieven die een stuk prettiger werken. In dit artikel zullen wij onze mogelijkheden delen die voor onze klanten belangrijk zijn geweest om een echte killerbody te krijgen.

 

Krachttraining thuis doen met fitness elastieken

Krachttraining wordt, volgens het boekje, veelal gedaan in de sportschool. Veel mensen kennen de gewichten en apparaten die daar te vinden zijn. De apparaten en gewichten hebben zeker een bijdrage aan een fit lichaam, maar om echt resultaten te behalen, ben je niet per sé gebonden aan de sportschool. Onze fitness elastieken zijn daarom een geweldig alternatief voor gewichten of zelfs een geweldige aanvulling op een traditioneel trainingsprogramma met gewichten. Ze zijn betaalbaar, veelzijdig en compact.

Een aantal voordelen op een rij:

Je neemt ze overal mee naar toe
Je kunt ze gemakkelijk meenemen. Dit zorgt ervoor dat je overal kunt trainen en niet bent gebonden aan een vaste plek.

Ze verhogen de coördinatie.
Omdat er tijdens de oefeningen spanning aanwezig is, moet je het lichaam stabiliseren. Dit helpt bij de coördinatie, balans en helpt eveneens om meerdere spiergroepen te betrekken bij de oefeningen.

Ze voegen afwisseling toe
Met gewichten ben je vaak beperkt in het aantal oefeningen dat je kunt doen. Maar onze elastieken stellen je in staat om de positionering op verschillende manieren te veranderen. Bekijk onderstaande video maar eens.

Iedereen kan gebruik maken van onze fitness elastieken
De elastieken kunnen door iedereen worden gebruikt. Dit varieert van beginners tot aan gevorderde sporters. Het is echter aan te raden om te starten met een lichter gewicht om onnodige blessures te voorkomen.

Ze zijn betaalbaar
De elastieken zijn betaalbaar en verkrijgbaar in diverse combinaties. Een compleet elastieken set heb je al voor slechts € 29,95!

  

Kracht- en conditietraining met kettlebells

Kettlebells zijn niets nieuws, maar de populariteit van deze gewichten blijven stijgen. Ook voor krachttraining thuis worden deze gewichten vaak toegepast. Bij juist gebruik zijn kettlebells uiterst effectief om te werken aan meer spierkracht en conditie. Een groot voordeel die kettlebells hebben boven dumbells, is het feit dat je geen grote set gewichten nodig hebt om te trainen. De oefeningen kun je namelijk vaker uitvoeren met dezelfde weerstanden, omdat het trainen met kettlebells, in vergelijking met krachttraining, niet alleen in het teken staat van meer spiermassa opbouwen.

Bij het trainen met kettlebells gaat het namelijk meer om de intensiteit van de oefeningen. De oefeningen zijn namelijk gericht op kracht- en conditietraining, waarin meerdere spiergroepen tegelijk worden getraind. Door de hoge intensiteit verbrand je veel calorieën en kun je eveneens spiermassa opbouwen.

kettlebell 10 kg kettlebell set

Trainen als een Navy SEAL met de Suspension Trainer

Veel traditionele oefeningen uit het leger worden tegenwoordig gebruikt voor fitness. Een concreet voorbeeld hiervan is het trainen met de suspension trainer. In het verleden gebruikten de Amerikaanse Navy SEALs de suspension trainer om goed voor de dag te komen. Als je een beetje bekend met het trainingsprogramma van deze mannen, weet je dat deze trainingen zeer intensief zijn. Door de ontwikkeling van fitness in de jaren die volgden, is het trainingsmiddel inmiddels voor iedereen beschikbaar.

Meerdere spiergroepen tegelijk trainen in één oefening
De suspension trainer kan op diverse manieren worden toegepast. Het apparaat ontwikkelt kracht, balans, flexibiliteit en core stabiliteit in één. Doordat de handvatten in elke richting kunnen bewegen, zorg je ervoor dat er meer kracht nodig is om de oefeningen uit te voeren. Hierdoor werk je eveneens aan je stabiliserende spieren. Deze spieren bestaan uit langzamere spiervezels, die als primaire doel hebben om bewegingen te controleren of een bepaalde (gewrichts-)positie te behouden.

Je kunt gemakkelijk thuis trainen
De suspension trainer wordt gemakkelijk thuisgebruikt. Door de bijgevoegde hulpmiddelen, zoals het ankerpunt, kan de suspension trainer overal aan worden gekoppeld. Het is zelfs mogelijk om buiten te trainen. Met het mooie weer in het vooruitzicht, is dit zeker een prachtige manier om te werken aan een fit lichaam, zoals op onderstaande video te zien valt.

Geschikt voor alle leeftijden en type sporters
Om gebruik te maken van de suspension trainer ben je niet gebonden aan een trainingsniveau of leeftijd. In principe kan iedereen gebruik maken van de suspension trainer. Het is echter belangrijk om voorzichtig te starten, aangezien deze oefeningen zeer intensief zijn. Het trainen met de suspension trainer is namelijk een andere gradatie van training, dan bij het gebruik van standaard gewichten of apparaten in de sportschool.

suspension trainer basicsuspension trainer heavy

Trainen vanaf je deurpost? Dat kan met deze deurtrainers!

Je lees het goed, je kan je deurpost gebruiken om fitter te worden! Met onze multifunctionele deurtrainer (ook wel pull-up bar genoemd) kun je diverse oefeningen uitvoeren, zoals chin-ups, buikspieroefeningen en pull-ups. Het apparaat is perfect voor het verstevigen van de rug, arm en buikspieren. Door de veelzijdigheid aan oefeningen, hoef je het huis niet te verlaten om te trainen, je hebt namelijk je eigen krachtstation thuis!

De deurtrainer gebruik om te trainen
Het toepassen van deze multifunctionele deurtrainers gebeurt in een handomdraai. De basic variant kan zonder montage worden gebruikt. Het apparaat is geschikt voor deurkozijnen met een breedte van 70 - 80 cm en een diepte van 11 – 16 cm. De heavy variant kan worden toegepast voor iets grotere deurkozijnen van 60 tot 90 cm. Een groot voordeel ten opzichte van de basic variant, is het feit dat het apparaat meer conform en ondersteuning biedt tijdens de oefeningen. Met het handige ophangmechanisme kun je deze deurtrainer gemakkelijk toepassen en vervolgens weer loskoppelen, als je het apparaat niet meer gebruikt.

deurtrainer basic  deurtrainer basic

The Classic One: Trainen met dumbells in combinatie met een fitnessbank

Hierboven hebben we een aantal opties voor krachttraining uitgelicht, maar de klassieker ontbreekt nog: trainen met dumbells! Dit blijft altijd nog één van de populairste manieren om te werken aan een echte killerbody!

Het trainen met deze gewichten kan op verschillende manieren en hiervoor worden vaak fitnessbanken gebruikt. De banken bieden ondersteuning en conform tijdens het trainen, waardoor je gericht en veilig te werk kan gaan. Ook worden de banken in sléchts twee minuten in elkaar gezet en vervolgens is het mogelijk om direct te trainen. De banken zijn dus vooral een ondersteunend middel om diverse krachtoefeningen uit te voeren voor diverse spiergroepen.

Onze losse gewichten (dumbells) op een rij!

     

Bekijk hier onze fitnessbanken, verkrijgbaar vanaf € 69,95!

fitnessbank x-1 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »