Terug

  • Gegarandeerd de laagste prijs!
  • Geen verzendkosten
  • Voor 23:59 besteld? Morgen bezorgd!

Maak kennis met het fitness elastiek, wat is er zo geweldig aan?

  • 02 / 01 / 2020 0
Maak kennis met het fitness elastiek, wat is er zo geweldig aan?

Voor zover trainen gezien, wordt fitness elastiek vaak over het hoofd gezien of helemaal vergeten. Fitnesselastieken kunnen je spieren uitdagen door weerstand in meerdere richtingen te creëren, waardoor je je moet stabiliseren tegen de weerstand, wat op zijn beurt helpt om het juiste bewegingspatroon te behouden.

Voor zover trainen gezien, wordt fitness elastiek vaak over het hoofd gezien of helemaal vergeten. Fitnesselastieken kunnen je spieren uitdagen door weerstand in meerdere richtingen te creëren, waardoor je je moet stabiliseren tegen de weerstand, wat op zijn beurt helpt om het juiste bewegingspatroon te behouden.

De beste manier om fitness elastieken te gebruiken.

Je kan beginnen met experimenteren door verschillende basis oefeningen uit te proberen zoals de squat, zorg er wel voor dat je de spanning in het fitness elastiek houdt. Dit geldt voor zowel de oefeningen voor het bovenlichaam en het onderlichaam. De verschillende combinaties oefeningen zijn eindeloos. Probeer door zoveel mogelijk oefeningen uit te proberen er achter te komen welke oefeningen het meeste bij jou passen dit om de training leuk te houden.

Wat is er zo geweldig aan trainen met een fitness elastiek?

Het mooie aan de fitness elastieken is dat je vrijwel elke oefening die gericht is op krachttraining kan uitvoeren. Een ander pluspunt aan het trainen met fitness elastiek is dat er geen zware gewichten benodigd zijn wat vaak resulteert in een verhoogde belasting op gewrichten, gewrichtspijn is vaak de nummer 1 blessure die mensen van het trainen weerhoudt. Het is dus mogelijk om je gehele lichaam te trainen met één set fitness elastieken.
De fitness elastieken zijn tevens geweldig voor het verhogen van de effectiviteit van een training aangezien er meer spiergroepen aangesproken worden bij het uitvoeren van compound oefeningen. Dit omdat er een hogere stabiliteit vereist is bij het trainen met weerstandselastieken. Het komt er dus op neer dat er meer energie verbruikt wordt bij het uitvoeren van de oefeningen.

Pullbands gebruiken voor een row

Met dat in gedachten, hoe vaak kan je ermee trainen?

In een ideale situatie is om en om trainen het beste, dit houdt in dat er één dag getraind wordt en één dag rust wordt genomen. Zorg ervoor dat je op trainingsdagen elke spiergroep probeert te trainen en waar nodig extra focus te leggen op spiergroepen die achterlopen. Voor een uitgebreide lijst met oefeningen verwijzen we je graag naar een van onze andere blogartikelen. Vergeet je warming-up niet! Zorg voor voldoende variatie tijdens je trainingen, buiten het feit dat dit ervoor zorgt dat de trainingen leuk blijven behoudt dit ook een hoge stimulans voor spiergroei. De banden kunnen ook gebruikt worden om de spieren te rekken om ze zo voor te bereiden op een workout, dit is samen met een warming-up is heel belangrijk om blessureleed te voorkomen. Vergeet niet dat fitness elastiek ook gebruikt kan worden voor een cool down, dit zorgt ervoor dat de getrainde spieren en de rest van je lichaam de gelegenheid krijgen om tot rust te komen en terug te zakken naar een normale temperatuur. Zorg er natuurlijk altijd voor dat je gezond en gevarieerd eet als je met resistancebands traint.

Fitness elastiek voor blessureherstel

Verschillende soorten fitness elastieken

Fitness elastieken zijn beschikbaar in verschillende diktes, dit bepaalt het weerstandsniveau van het elastiek. Hoe dikker de band hoe hoger de weerstand, dit zorgt ervoor dat de spieren harder moeten werken om de weerstand in stand te houden. Probeer tijdens de training de weerstand te verhogen, dit door steeds een dikker fitness elastiek te gebruiken. Het verhogen van de weerstand zorgt ervoor dat de spieren optimaal belast worden. Zorg er wel voor dat je de oefeningen correct blijft uitvoeren na het verhogen van de weerstand door een zwaarder fitness elastiek te gebruiken. Probeer dus licht te beginnen en zo zwaar mogelijk te eindigen.

Chestpress met powerbands

Gebruik van fitness elastiek bij blessureleed

Het laatste wat je zou moeten doen bij blessureleed is trainen, denk je niet? De sportschool binnentreden met een overspannen beenspier in natuurlijk uit den boze, maar wist je dat het gebruik van fitness elastiek bij een blessure bevorderend is voor het herstel? De spiergroepen die om de getroffen spier liggen kunnen getraind worden door ze te isoleren met de fitness elastieken, dit zorgt er niet alleen voor dat een achterstand in kracht en uithoudingsvermogen voorkomen wordt maar zorgt ook voor betere doorbloeding van de geblesseerde spier wat het herstel bevorderd. Belangrijke voedingsstoffen en zuurstofrijk bloed kunnen op deze manier de spier binnenlopen en het herstelproces versnellen.

Wat moet ik nog meer weten over het fitness elastiek alvorens ik het aanschaf?

Het maakt niet uit hoe klein je tas is, de fitness elastieken kunnen altijd mee op reis. Dus geen excuses meer, een training is altijd binnen handbereik.

Voordelen van fitness elastieken:

 Zijn voordelig
 Nemen weinig ruimte in
 Voor iedereen geschikt
 Voor elke spiergroep te gebruiken
 Bieden voldoende afwisseling
 Veilige manier van trainen

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »