Terug

  • Gegarandeerd de laagste prijs!
  • Geen verzendkosten
  • Voor 23:59 besteld? Morgen bezorgd!

Powerbands en fitness elastiek. Wat is het verschil?

  • 02 / 01 / 2020 0
Powerbands en fitness elastiek. Wat is het verschil?

FitPowerbands en fitness elastiek. Wat zijn daarin de verschillen? Dat is een mogelijke vraag wanneer u twijfelt tussen één van deze producten. In dit artikel beschrijven wij in grote lijnen de verschillen en mogelijkheden van beide artikelen.

FitPowerbands en fitness elastiek. Wat zijn daarin de verschillen? Dat is een mogelijke vraag wanneer u twijfelt tussen één van deze producten. In dit artikel beschrijven wij in grote lijnen de verschillen en mogelijkheden van beide artikelen.

Fitness elastiek, verkrijgbaar in verschillende sets

De fitness elastieken zijn voor veel vormen van fitness te gebruiken. De elastieken kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Wilt u bijvoorbeeld: spiermassa opbouwen, afvallen of herstellen van een blessure? Dan is een fitness elastiek set een ideale optie. De tool kan op verschillende trainingsniveaus worden gebruikt. Het maakt dus niet uit of u: jong, oud, beginner of expert bent. Er zijn namelijk verschillende elastieken met verschillende weerstanden te verkrijgen. Afhankelijk van uw doeleinden kunt u daarop uw keuze baseren.

Powerbands, makkelijk en snel te gebruiken

De powerbands maken het mogelijk om alle spieren van het lichaam te trainen. De banden kunnen voor veel doeleinden worden gebruikt, zoals het trainen van arm- en beenspieren. Het grootste verschil met de fitness elastiek is dat er  geen bijkomende accessoires nodig zijn. De band kan makkelijk worden opgehangen en na afloop van de training weer eenvoudig worden opgeborgen.

Er kunnen zowel lichte als zware oefeningen worden uitgevoerd met een powerband. Met slechts één band kan er een complete workout worden gedaan, waarmee alle spiergroepen zijn meegenomen. Een bijkomend voordeel daarin is, dat de band een continue lus heeft en daarom heeft uiteinde heeft. Daardoor kan het gemakkelijk worden vastgemaakt aan armen, benen enkels. Daarnaast is het ook mogelijk om de banden vast te maken aan voorwerpen zoals: tafels, bomen, palen en deuren.

De weerstand van de band wordt opgebouwd bij het uitrekken van het elastiek. De powerband zorgt voor veel weerstand, zodat er tijdens een oefening constant inspanning moet worden geleverd. Naast het opbouwen van de weerstand, kan de weerstand ook gebruikt worden om bepaalde oefeningen gemakkelijker te maken.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »