Terug

  • Gegarandeerd de laagste prijs!
  • Geen verzendkosten
  • Voor 23:59 besteld? Morgen bezorgd!

Train borst, rug, en schouders met fitness elastiek

  • 02 / 01 / 2020 0
Train borst, rug, en schouders met fitness elastiek

Het fitness elastiek is een trainingsmiddel dat vaak opduikt bij mensen die houden van flexibiliteit. Je kunt namelijk overal trainen. Train je graag in de Spaanse zon, op je zolderkamer of op de speeltuin? Het fitness elastiek maakt dit mogelijk.

De sportschool is vaak duur en overvol. Het fitness elastiek is daarom een mooi alternatief om aan een fit lichaam te werken. Voor het gebruik van het elastiek zijn geen losse gewichten nodig. Je maakt immers gebruik van je lichaamsgewicht. Wanneer je het trainingsmiddel uitrekt, zorg je ervoor dat de weerstand wordt opgebouwd.

Het fitness elastiek is een trainingsmiddel dat vaak opduikt bij mensen die houden van flexibiliteit. Je kunt namelijk overal trainen. Train je graag in de Spaanse zon, op je zolderkamer of op de speeltuin? Het fitness elastiek maakt dit mogelijk.

De sportschool is vaak duur en overvol. Het fitness elastiek is daarom een mooi alternatief om aan een fit lichaam te werken. Voor het gebruik van het elastiek zijn geen losse gewichten nodig. Je maakt immers gebruik van je lichaamsgewicht. Wanneer je het trainingsmiddel uitrekt, zorg je ervoor dat de weerstand wordt opgebouwd.

In dit artikel hebben wij vier effectieve oefeningen voor het bovenlichaam uitgelicht. Deze oefeningen worden ook wel 'compound oefeningen' genoemd. Daarmee train je in korte tijd verschillende spiergroepen. Op deze manier bouw je snel spiermassa op en verbrand je sneller calorieën.

Oefening 1: Pulldowns

Laten we gaan beginnen met het eerste onderdeel. We beginnen met een 'pulldown'. Deze oefening wordt zittend uitgevoerd en zorgt voor sterkere rugspieren.

Hang het fitness elastiek aan een paal of klimrek en zorg er voor dat je 'twee lussen' creëert. Wanneer het elastiek goed hangt, trek je het elastiek vervolgens naar beneden ter hoogte van je schouders. Laat het elastiek kort op deze positie staan en laat deze vervolgens weer boven je hoofd stijgen. Je houdt dit kort vast en laat het elastiek vervolgens weer zakken naar de beginpositie.

pulldown met fitness elastiek

Oefening 2: Pushups met fitness elastiek

We zijn aanbeland bij de tweede oefening. Dit zijn de pushups. Met deze oefening train je de borstspieren. Deze oefening wordt vaak uitgevoerd zonder elastiek, maar het is ook mogelijk om dit met elastiek uit te voeren. Een groot voordeel hier van is dat je meer weerstand creëert dan gebruikelijk.

Om de oefening uit te voeren laat je het elastiek langs je rug lopen. Vervolgens ga je in een 'plank houding' liggen en plaats je de handen onder je borst, vervolgens druk je het lichaam met je armen omlaag en omhoog. Belangrijk is dat je de armen in het begin buigt en vervolgens weer strekt wanneer het lichaam naar boven komt.

pushups met fitness elastiek

Oefening 3: Row

Voor de derde oefening gaan we weer terug naar de rug. Deze oefening is namelijk goed voor het middenstuk van je rug. Voor deze oefening laat je het fitness elastiek langs een paal lopen. Pak het elastiek vast en leun vervolgens naar achteren. Trek het elastiek naar je toe en laat deze vervolgens weer geleidelijk teruglopen. Op deze manier herhaal je de oefening enkelere keren.

row met fitness elastiek

Oefening 4: Overhead Press

De vierde oefening heet de 'Overhead Press'. Met deze oefening is het schoudergewricht actief. Deze oefening wordt vaak gebruikt met barbells en dumbells, maar kan ook worden uitgevoerd met fitness elastiek.

Ga op het elastiek zitten en zorg ervoor dat je aan de linker- en rechter arm het trainingsmiddel tot je beschikking hebt. Wanneer je het elastiek vast hebt, duw je deze boven je hoofd en laat je deze vervolgens zakken tot aan je kin.

overheadpress met fitness elastiek

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »