Terug

  • Gegarandeerd de laagste prijs!
  • Geen verzendkosten
  • Voor 23:59 besteld? Morgen bezorgd!

Trainen met de multifunctionele deurtrainer

  • 02 / 01 / 2020 0
Trainen met de multifunctionele deurtrainer

In dit blogartikel gaan we drie eenvoudige oefeningen met de deurtrainer behandelen. Deze oefeningen zijn gemakkelijk uit te voeren in een woonkamer, slaapkamer, keuken of garage. Kortom: het is dus mogelijk om te trainen op een plek waar jij je prettig bij voelt. Als je eenmaal door hebt hoe de multifunctionele deurtrainer werkt, kun je veel plezier beleven aan dit trainingsmiddel en werken aan je sportieve doelen.

In dit blogartikel gaan we drie eenvoudige oefeningen met de deurtrainer behandelen. Deze oefeningen zijn gemakkelijk uit te voeren in een woonkamer, slaapkamer, keuken of garage. Kortom: het is dus mogelijk om te trainen op een plek waar jij je prettig bij voelt. Als je eenmaal door hebt hoe de multifunctionele deurtrainer werkt, kun je veel plezier beleven aan dit trainingsmiddel en werken aan je sportieve doelen.

Het monteren van een deurtrainer in enkele stappen

Voordat we gaan beginnen met de eerste oefening is het op voorhand belangrijk om te weten hoe de deurtrainer wordt gemonteerd. De multifunctionele deurtrainer bestaat uit twee varianten. Allereerst de basic variant, deze is geschikt voor deurkozijnen met een breedte van 70 - 80 cm en een diepte van 11 - 16 cm. De heavy variant wordt gebruikt op deuropeningen van 60 - 90 cm. Beide varianten dragen een maximaal gewicht van 100 kg. Om te starten met het trainen dient de horizontale stand op de bovenste rand  van de deurtrainer op het deurkozijn te rusten. Op onderstaande foto valt te zien hoe de deurtrainer tot zijn recht komt.

multifunctionele deurtrainer montage

Oefening 1: Pull Ups met de multifunctionele deurtrainer

Laten we beginnen met de eerst oefening:  Pull Ups. Met deze oefening worden de brede rugspieren en biceps getraind. Voor deze oefening gebruik je het lichaamsgewicht als weerstand. Hoe zwaarder je gewicht, hoe intensiever de workout.

Pak beide handvatten vast en trek jezelf omhoog ter hoogte van de bovendorpel van de deur. Hou dit kort vast en zak langzamerhand terug naar de beginpositie. Vervolgens herhaal je de oefening enkele keren.

pull ups multifunctionele deurtrainer

Oefening 2: Push Ups / Opdrukken

We gaan door met de tweede oefening! Deze oefening heet push ups oftewel opdrukken. Het is mogelijk om tijdens het trainen gebruik te maken van de handvatten van de multifunctionele deurtrainer. Op deze manier zorg je ervoor dat je op een efficiënte manier gebruik maakt van het trainingsmiddel.

Ga in een plankhouding staan en leun op je tenen. Zak vervolgens met je armen totdat je met de neus richting de vloer komt, daarna druk je jezelf weer omhoog. Vervolgens herhaal je de bewegingen enkele keren.

opdrukken multifunctionele deurtrainer

Oefening 3: Seated dips

We zijn aanbeland bij de laatste oefening. Deze oefening heet de seated dips. Met deze oefening train je de tricpes oftewel de onderkant van je armspieren. Deze oefening wordt op de grond uitgevoerd. Om de oefening uit te voeren dien je de multifunctionele deurtrainer achter je te plaatsen. Ga voor het apparaat zitten en zorg ervoor dat je de hakken van je voet gebruikt ter ondersteuning. Als je in de startpositie zit kunnen we gaan beginnen. Druk je lichaam omhoog en blijft kort op deze positie staan. Vervolgens zak je weer terug naar de beginpositie. Zorg ervoor dat je armen gestrekt blijven tijdens de workout. Op deze manier wordt nadruk gelegd op je triceps.

dips multifunctionele trainer

Ook een deurtrainer aanschaffen? Bekijk direct ons assortiment

Wil jij binnenkort starten met trainen en gebruik maken van een deurtrainer? In onderstaande overzicht vind je twee verschillende deurtrainers uit ons assortiment.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »