Terug

  • Gegarandeerd de laagste prijs!
  • Geen verzendkosten
  • Voor 23:59 besteld? Morgen bezorgd!

Trainen met fitness banden: word sterker met deze oefeningen

  • 02 / 01 / 2020 0
Trainen met fitness banden: word sterker met deze oefeningen

Het trainen met fitness banden wordt steeds vaker ontdekt: steeds meer klanten willen daarom weten wat de exacte mogelijkheden zijn van deze elastieken. Om dit beter in kaart te krijgen, zullen wij middels dit blog een aantal oefeningen voor je uitlichten.

Het trainen met fitness banden wordt steeds vaker ontdekt: steeds meer klanten willen daarom weten wat de exacte mogelijkheden zijn van deze elastieken. Om dit beter in kaart te krijgen, zullen wij middels dit blog een aantal oefeningen voor je uitlichten.

Waarom trainen met fitness banden?

Het trainen met deze elastieken brengt meer voordelen met zich mee dan op voorhand wordt gedacht. Weerstandsbanden zijn gemaakt van sterk, dun rubber met handvatten aan het einde en zijn verkrijgbaar in verschillende weerstanden, afhankelijk van uw fitnessniveau.

De elastieken zijn een geweldige aanvulling op trainingsschema's of relenvalidatieprogramma's en zijn verkrijgbaar in verschillende groottes, lengtes en weerstanden. Deze elastieken zijn compact en gemakkelijk op te bergen, waardoor het perfect is voor thuisgebruik of elke andere willekeurige plek.

Net als vrije gewichten zijn fitness banden verkrijgbaar in een reeks weerstandsniveaus. Als beginner is het aan te raden om niet direct het diepe in te duiken met een te zwaar weerstandsniveau. Wij adviseren daarom altijd om te starten met een licht weerstandsniveau, zodat je het niveau geleidelijk kunt opbouwen.

De oefeningen met fitness banden

Fitness banden helpen om spieren op te bouwen, omdat ze weerstand creëren zonder een eigen gewicht (zoals bij halters of kettlebell wel het geval is). Dit klinkt een beetje vreemd, maar de banden hebben geen 'eigen gewicht' en zijn daardoor eenvoudig te gebruiken. Met fitness banden kun je vrijwel elk type krachttraining doen, zoals borstoefeningen, schouders, triceps, bicep curls en zelfs squats, zonder hiervoor zware gewichten te gebruiken.

Genoeg achtergrondinformatie, laten we beginnen met de oefeningen!

Oefening 1: Front Squat

front squat

Ga op de band staan ​​met de voeten uit elkaar op de lengte van je schouders. Houd het handvat in elke hand vast en breng de bovenkant van de band over elke schouder. Ga recht naar beneden, de borst omhoog, buikspieren stevig en knieën over uw tenen drukken. Ga terug omhoog om de positie te starten en herhaal deze voor 8 tot 12 herhalingen.

Oefening 2: Bench Press

bench press

Geen barbell? Geen probleem! Maak het elastiek vast op de bankpoten en ga met de voorkant naar boven op de bank liggen. Neem een handvat in elke hand, plaats ze op schouderhoogte (zodat uw duimen de voorkant van uw schouders raken). Strek de armen recht omhoog van boven tot zover je kan en beweeg je handen naar elkaar toe aan de bovenkant. Zak vervolgens terug naar beneden en herhaal voor 10 tot 12 herhalingen.

Let op: voor deze oefening dien je in het bezit te zijn van een fitnessbank.

Oefening 3: Lateral Raise

lateral raise

Ga met je voeten in het het midden van het elastiek staan, houd het elastiek op één lijn met je schouders. Pak elk handvat vast met de armen naar beneden en houdt de palmen naar binnen gericht. Buig je ellebogen enigszins, trek je armen recht naar de zijkant tot schouderhoogte. Vervolgens ga je langzaam terug naar beneden en doe je in 8 tot 10 herhalingen.

Oefening 4: Biceps Curls staand

biceps curls

Sta met de voeten op schouderbreedte uit elkaar en plaats je voeten in het midden van het elastiek. Pak een hendel in elke hand, te beginnen met je armen langs je lichaam. Met de handpalmen naar je toe gericht, trek je je armen naar je schouders door je bij de elleboog te buigen totdat je een goede samentrekking krijgt. Laat je langzaam zakken en herhaal de oefening zo'n 12 á 15 keer.

Oefening 5: Push-Ups

push up

Ga in de plankpositie, wikkel de weerstandsband over je bovenrug. Maak de uiteinden van de band vast aan elke duim en plaats je handen op de grond in de startpositie - met het lichaam naar beneden op de grond. Trek je bilspieren en buikspieren aan, duw jezelf recht naar voren tot je armen volledig uitkomen. Ga lager naar beneden, met je borst naar de grond en bekijk hoelang je het volhoudt. De oefening kun je zo'n 5 á 20 keer herhalen, maar dit is afhankelijk van je kracht.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »