Terug

  • Gegarandeerd de laagste prijs!
  • Geen verzendkosten
  • Voor 23:59 besteld? Morgen bezorgd!

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een fitness elastiek set?

  • 02 / 01 / 2020 0
Waar moet je op letten bij de aanschaf van een fitness elastiek set?

Doordat fitness met de daarbij behorende lifestyle steeds populairder wordt neemt het aanbod van fitness artikelen razendsnel toe. Helaas is de kwaliteit van deze artikelen vaak twijfelachtig. Vele van deze artikelen worden geproduceerd in China, kwaliteitsstandaarden zijn hier anders opgezet. Dit neemt niet weg dat er hoogwaardige kwalitatief goede producten weg komen, je moet op bepaalde aspecten letten bij de aanschaf.

Doordat fitness met de daarbij behorende lifestyle steeds populairder wordt neemt het aanbod van fitness artikelen razendsnel toe. Helaas is de kwaliteit van deze artikelen vaak twijfelachtig. Vele van deze artikelen worden geproduceerd in China, kwaliteitsstandaarden zijn hier anders opgezet. Dit neemt niet weg dat er hoogwaardige kwalitatief goede producten weg komen, je moet op bepaalde aspecten letten bij de aanschaf.

Verpakking van de fitness elastieken

De goedkopere sets zitten vaak verpakt in kleine onbedrukte tassen. Aanbieders die hun artikelen zonder merknaam aanbieden staan hoogstwaarschijnlijk niet achter hun product, vandaar dat deze zonder merknaam aangeboden worden. Kwalitatief goede fitness elastieken dragen altijd een logo, hierdoor zijn ze beter herkenbaar. Het is dus noodzaak dat de fitness artikelen van goede huize komen, hier heeft de aanbieder natuurlijk baat bij. Dit wil helaas niet zeggen dat alle artikelen die voorzien zijn van een merknaam of logo bij uitstek van superieure kwaliteit zijn, bekijk altijd klantreviews of let op de onderstaande aspecten.

 

Fitness set compleet Specifit Let op bij de aanschaf van fitness elastieken

 

Het verpakken van de fitness elastieken in kleine tassen lijkt een praktische methode, niets is minder waar helaas. Deze keuze wordt gemaakt om te besparen op productiekosten, dit heeft helaas nadelige gevolgen voor de levensduur van de weerstandselastieken. Dit omdat de elastieken in de knoop kunnen raken en elkaar zodoende kunnen beschadigen, ook is het noodzaak dat het elastiek voldoende moet kunnen ademen om soepel te blijven.

Dingen waar je op moet letten bij de accessoires van fitness elastieken

Accessoires maken of breken een fitness elastieken set, deze uitrusting maakt het mogelijk om alle spiergroepen op ontelbare manieren te trainen. De accessoires kunnen net als de verpakking van mindere kwaliteit zijn. Zie de uitleg hier onder waar je op moet letten:

Goedkoop deuranker vergeleken met een kwalitatief goed deuranker

Met het deuranker kan je onder andere een deur omtoveren tot verankeringspunt. Goedkopere sets maken gebruik van een kogel in een polyester omhulsel zoals hieronder afgebeeld. Dit deuranker is niet alleen onhandig omdat het niet op elke deur toegepast kan worden, aangezien deze in sommige gevallen niet genoeg hoogte heeft en dus niet vast komt te zitten maar deze uitvoering beschadigd de deur bij zowel intensief als middelmatig gebruik. Het deuranker die je nodig hebt heeft voldoende hoogte en is voorzien van foam wat beschadiging voorkomt.

 

Deuranker van Specifit set compleet Slecht deuranker

 

Waar moet je bij de enkelhouders op letten?

De enkelhouders van een fitness elastiek set maken het mogelijk om onder andere het onderlichaam te trainen. Het is noodzaak dat de enkelhouders zijn voorzien van een foam laag aan de binnenzijde, dit voorkomt onnodige wrijving wat schaafplekken als gevolg kan hebben. Zie de afbeeldingen hier onder waar je op moet letten.

 

Enkelhouders met foam van Specifit Kwalitatief slechte enkelhouders

 

Juiste uitvoering van de handgrepen

De set handgrepen is waarschijnlijk het meest gebruikte accessoire, het is dus van belang dat elk elastiek gebruikt van worden met de set handgrepen. Een set handgrepen met een ingebouwd elastiek lijkt in eerste instantie handig maar niets is minder waard. Het is voor een goede training van belang dat de weerstand verhoogd wordt, bij een set handgrepen waar een elastiek bij is inbegrepen is dit niet mogelijk. Zie de foto's hieronder voor verduidelijking.

 

Handgrepen van goede kwaliteit Handgrepen die niet bij een set compleet horen

 

Gevolgen aanschaf fitness elastiek van mindere kwaliteit

Bij de aanschaf van goedkope dunne fitness elastieken is de kans aanzienlijk dat deze na enkele keren al gaan inscheuren en in het ergste geval afknappen met alle gevolgen van dien. Kwalitatief goede weerstandselastieken hebben een dikkere kern en zijn vrijwel onverwoestbaar.

 

Dikte van fitness elastiek Specifit

 

Aansluiting fitness elastiek

De meeste fitness elastieken zijn voorzien van een karabijnhaak, dit maakt de verbinding sterk en het verwisselen van elastieken eenvoudig. De goedkopere variant van de elastieken maken gebruik van een minder sterke musketon verbinding, doordat de musketon verbinding kleiner georiënteerd is maakt dit het verwisselen van elastieken aanzienlijk moeilijker. Zie de afbeeldingen hieronder waar je op moet letten.

 

Aansluiting fitness elastiek Specifit

 

Aandachtspunten kort samengevat:

Controleer of de accessoires voorzien zijn van het juiste materiaal 
Controleer of de fitness elastiek set een merknaam draagt 
Controleer de elastieken op lengte en weerstandsniveau 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »