Terug

  • Gegarandeerd de laagste prijs!
  • Geen verzendkosten
  • Voor 23:59 besteld? Morgen bezorgd!

Welke powerband heb ik nodig?

  • 02 / 01 / 2020 0
Welke powerband heb ik nodig?

Je hebt vast alle voordelen al gelezen van het trainen met powerbands dus het is overbodig dat hier nog eens op te sommen. Wil je deze informatie toch nog even lezen? dan kan je alle voordelen van het trainen met powerbands hier vinden.

Je vraagt je waarschijnlijk alleen nog af welke powerband je het beste kan gaan gebruiken voor je workout.

Je hebt vast alle voordelen al gelezen van het trainen met powerbands dus het is overbodig dat hier nog eens op te sommen. Wil je deze informatie toch nog even lezen? dan kan je alle voordelen van het trainen met powerbands hier vinden.

Je vraagt je waarschijnlijk alleen nog af welke powerband je het beste kan gaan gebruiken voor je workout. 

Als eerst is het aan te raden niet met een zware weerstand te trainen als je net gaat beginnen met het trainen met powerbands. Je lichaam moet namelijk dan nog wennen aan deze nieuwe techniek en het zal jammer zijn als je een blessure oploopt. Bouw daarom altijd de weerstand langzaam op! 

Verschillende weerstanden

Het verschil in weerstand tussen de powerbands zit 'm in de breedte van de banden. De dikte is namelijk bij elke powerband gelijk. De weerstand is afhankelijk van hoe ver je het uitrekt. Daarom heeft elke powerband ook een minimumweerstand en maximumweerstand.
De minimumweerstand wordt bereikt als je de band uitrekt voor 25%. Bij de maximumweerstand geldt dat je deze kan uitrekken tot 150%.

Powerband    Weerstand     Geschikt voor
Extra Light      3-11 kg             Beginner
Light                5,5 - 18,5 kg     Beginner
Medium           7 - 23 kg          Gevorderd
Heavy             14 - 40 kg         Gevorderd
Extra Heavy    20 - 54 kg         Professional

Advies Powerbands

Het kiezen van de juiste powerband kan soms lastig zijn. Wij bieden complete sets aan die beschikken over banden met elk weerstandsniveau. Maar door in ieder geval 2 verschillende niveau's aan te schaffen kun je de meeste variatie in je training brengen. Dit zal je ook helpen om steeds zwaarder te gaan trainen.

 

Powerband als ondersteuning voor Pull ups

pull ups met elastiek

Pull up is een oefening die voor veel mensen erg zwaar is. Het zal dan ook wel enige tijd duren voordat je deze oefening een aantal keer kan herhalen.

Om pull ups onder de knie te krijgen kun je gebruik maken van een powerband. Dit is een perfect hulpmiddel om je geleidelijk sterker te maken en je techniek te verbeteren.

Voor assisted pull-ups spelen er uiteraard verschillende factoren mee waardoor moeilijk gezegd kan worden welke powerband je het beste kan gebruiken. Onder andere het gewicht en de kracht spelen hierbij een rol. Als je almaar sterker wordt is de behoefte aan ondersteuning minder, dus kun je een powerband gebruiken met minder weerstand.

Geen pull up rek in huis?
Tover je deurpost om in een effectief trainingsmiddel met de deurtrainer!

Advies asstisted pull ups

Indien je zelf nog geen pull up kan kun je het beste beginnen met de Heavy variant waarna je over kan gaan op medium en uiteindelijk light. De laatste zal je het laatste setje geven om zonder powerband pull ups uit te voeren.

Belangrijkste tip: wees geduldig! Een pull-up leer je (helaas) niet in een dag, en ook niet in een week. Maar door de techniek goed te trainen gaat het lukken!

Wij hebben een complete powerband set waarmee je direct aan de slag kan. 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »