Terug

  • Gegarandeerd de laagste prijs!
  • Geen verzendkosten
  • Voor 23:59 besteld? Morgen bezorgd!

Fitnessbank gebruiken? Tips + trucs voor efficiënt trainen

  • 02 / 01 / 2020 0
Fitnessbank gebruiken? Tips + trucs voor efficiënt trainen

Een fitnessbank gebruik je meestal in combinatie met een halterset. Deze set is vaak standaard uitgerust met diverse gewichten. Hierdoor kun je vaak en snel wisselen van gewicht. Helaas komt het ook voor dat je hierdoor vaak dezelfde oefeningen uitvoert.

De kracht van fitness is uiteindelijk variatie, zodat je op den duur kan toewerken naar een fit lichaam. Maar wat als je ook andere middelen kan gebruiken om het trainen naar een hoger niveau te stuwen? Dan wordt fitness natuurlijk op een andere, maar bovenal diverse manier benaderd.

Een fitnessbank gebruik je meestal in combinatie met een halterset. Deze set is vaak standaard uitgerust met diverse gewichten. Hierdoor kun je vaak en snel wisselen van gewicht. Helaas komt het ook voor dat je hierdoor vaak dezelfde oefeningen uitvoert.

De kracht van fitness is uiteindelijk variatie, zodat je op den duur kan toewerken naar een fit lichaam. Maar wat als je ook andere middelen kan gebruiken om het trainen naar een hoger niveau te stuwen? Dan wordt fitness natuurlijk op een andere, maar bovenal diverse manier benaderd.

Bench press met fitness elastiek

Een fitness elastiek is, zoals de naam doet beloven, een middel gericht op het verbeteren van je sportieve prestaties. Het elastiek is compact en neemt weinig ruimte in beslag. Door het uitrekken van het elastiek wordt er meer weerstand opgebouwd waardoor je continu uitdaging vindt in het trainen. Het elastiek wordt daarom ook gebruikt in combinatie met een fitnessbank. Veel voorkomende oefeningen, zoals bench press en incline tube press, worden daarom vaak in deze combinatie gebruikt.

Het elastiek hoeft alleen aan de onderzijde worden gekoppeld. Vervolgens ga je op de bank liggen/zitten en verstel je de bank naar de gewenste stand. Daarna pak je beide uiteinden van het elastiek vast en kun je beginnen aan deze oefeningen. Begin met je handen naast je borst en druk het elastiek naar volledige armlengte. Laat het elastiek terug zakken naar de borst (startpositie). Houd je voeten stevig op de vloer, om zo het evenwicht te bewaren.

Oefeningen met de kettlebell

Als het gaat om schouderstabiliteit bij bankdrukken (bench press), kan het soms lastig zijn om het bewegingsbereik en positie vast te houden. Vaak komt het voor dat sporters last krijgen van kleine pijntjes, waardoor het trainen met een barbell of losse gewichten opeens een stuk minder aangenamer wordt.

Het gebruik van de juiste hulpmiddelen kan dit probleem oplossen. Veel specialisten in de fitnesswereld, die vaak gespecialiseerd in herstel en stabiliseren van de spieren, adviseren ook om gebruik te maken van kettlebells. De vorm en belasting van deze 'tool' zijn namelijk de juiste instrumenten om de stabilisatie in de spieren te verbeteren.

Wanneer je de kettlebell hebt gepakt en deze tijdens het wegdrukken over de schouder hebt gepositioneerd, worden de hand en pols gedwongen om de belasting op de achterzijde van de pols te stabiliseren. Vervolgens zal je zien dat de belasting en intensiteit zal veranderen.

ketllebell set

Buikspieroefeningen (Abs) in combinatie met een fitnessbank

Abs (in Nederlands: Buikspieren) verschijnen bij een lichaamsvet niveau van 14 tot 20 procent voor vrouwen en 6 tot 13 procent voor mannen. Om dit meer in perspectief te plaatsen: de gemiddelde vrouw heeft een vetpercentage van 25 tot 30 procent en de gemiddelde man zit op 18 tot 24 procent. Kortom: Abs komen niet vanzelf en zullen door goed eten, trainen en drinken pas verschijnen. Een belangrijk onderdeel naast de basisoefeningen zijn buikspieroefeningen. De buikspieroefeningen kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd. De fitnessbank is namelijk ook verstelbaar, waardoor je dus ook in verschillende posities de oefeningen kan uitvoeren.

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »